10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimine 3 gün kaldı.CHP Sarıyer İlçesinin her seçimde olduğu gibi, alan çalışmaları devam ediyor.Ancak bu seçimde farklı bir yöntem izlemek durumunda kaldılar.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu açıklandığında  Sarıyer’deki tanınırlığı çok zayıftı. Bu nedenle çalışmaların ilk ayağı ilk önce CHP Örgütüne adayı tanıtmakla başlandı.Mahallelerde, Mahalle Başkanları katılan parti üyeleri ile özel toplantılar tertiplendi.

CHP’li Seçmenden Adaya Tam Destek

CHP Üyeleri sanılanın aksine adayın kimliğini, özelliklerini, yaşam tarzını, ailesini tanıdıkça adaya sarıldı.Devamında Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Burhan Şenatalar’la birlikte Büyükdere Riva’da gerçekleştirilen söyleşide yoğun katılım sağlandı, CHP seçmeni Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tam olarak benimsedi.Bir Sarıyerli’yi Çankaya’da görmek Sarıyerlilerin gurur kaynağı olacaktır.30 yıldır Sarıyerli olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu bu yönü ile de Sarıyerli seçmenlerde ayrı bir heyecan uyandırmaktadır.Tatildeki seçmen seçmen kaydını bulunduğu yere aldırdı.Aldırmayanlar ise seçim günü Sarıyer’e dönecek.Parti Örgütüne dönük çalışmalardan sonra 20 gündür Mahalle alan çalışmaları devam ediyor.Sarıyer’in Mahallerinde Aday Ekmeleddin İhsanoğlu’ na büyük bir ilgi var.Ekmeleddin İhsanoğlu resimleri ile giydirilmiş otobüsler Sarıyerin Mahallelerinde İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve aktif partililerle birlikte her gün bir mahallede adayın tanıtımı ve akşam saat 21:00 de ise mahallenin merkezinde halka sunum yapıyorlar.

DSCF0143

Sarıyer’de Toplumsal Mualefet Birleşmiş

Sarıyerli geçmiş seçimde olduğu gibi Cumhuriyet ve değerlerine savaşan yolsuzluklara bulaşmış, toplumu bölen, ayrıştıran, rejimi değiştirmek isteyen, Orta Doğuda ve Ülkemizde de mezhep savaşı başlatan, kendi diktatörlüğünü kurmak isteyen bir Cumhurbaşkanı istemeyecektir. Toplumsal mualefet bu yönde oluşmuş durumda.Onun için 30 Martta iradesini tercihini hangi doğrultuda yaptıysa aynı istikamette oyunu kullanacaktır.CHP Sarıyer’in çalışmaları ve halkın sokağa yansıyan ilgisi, bunu doğrular niteliktedir.Cumhuriyet Halk Partili seçmenler 2. Tur hesapları yaparak 2. Turda Tayyip Erdoğan’la  anlaşma eğiliminde olan, pazarlık payını arttırmak için oy oranını arttırmaya çalışan bölücü unsurlara destek vermeyecektir.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile yoğun tempo içerisinde Ayazağa’daki çalışmasında 06.08.2014 tarihinde saat 18:30’da görüştük. Apar topar Ayazağa çalışmasını kesen Deniz, Bağcılar’da Bağcılar İlçe Başkanlığı’nca düzenlenmek istenen konserin valilikçe engellendiğini, TOMA’ları alana yığdıklarını, Genel Başkan Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Anakara’dan alan geleceğini, CHP’nin çalışmalarını engellemek istendiğini, Bağcılar’a destek için bu gece herkesin baskılara karşı orada olması gerektiğini belirterek Bağcılar'a yol çıktı. Son olarak Mehmet Deniz: “Sarıyer 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde gücünü gösterdi. 10 Ağustos’ta da aynı doğrultuda bir daha günü ortaya koyacak, %60 civarında Sn. Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy çıkacağı tahmin edilmektedir” dedi.