Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, parti genel merkezinin asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olması ve vergi yükünün devlet tarafından karşılanması gerektiğine ilişkin önerisinin ardından kolları sıvadı. Sahaya inen CHP Sarıyer örgütü, asgari ücret ile ilgili vatandaşı bilgilendiriyor.

Sarıyer Halk Pazarı'nın girişinde kurulan stant ile vatandaşlara asgari ücretin neden en az 3 bin 100 TL olması gerektiğinin anlatıldığı etkinliğe; CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç de katılarak destek verdi.

"ASGARİ ÜCRET ÖNERİMİZİ VATANDAŞLARIMIZ ANLATIYORUZ"

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, "Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başlıyor. Partimizin de asgari ücret ile ilgili bir önerisi var. 3 bin 100 TL'lik ücret önerimizi vatandaşlarımız anlatıyoruz. Geçtiğimiz yılda bu önerimiz 2 bin 600'de. Açıklanan rakam ile 2 bin 324 olmuştu. O dönemde bu maaş ile 392 Dolar alım yapılabiliyorken, şuan ise 297 Dolara düştü. Aynı zamanda sadece 3 çeyrek altın alınabiliyor. Ülkemizde 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 517 lira olarak açıklanmıştı. Buna kira, elektrik, su, doğalgaz gibi giderleri eklediğiniz zaman rakam 8 bin 198 lira oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak en azından geçtiğimiz dönemdeki gibi asgari ücret ile 392 Dolar alınabilen bir seviyeye çıkartmak için önerimizi sunduk. Türkiye'de emek gücü ile geçinenlerin oranı yüzde 42. Aklınıza gelebilecek her şey pahalandı, yaşam şartları zorlaştı. İnsanların sağlıklı beslenmeleri ve taze yiyecekler almaları konusunda pazarlar çok önemli. Yüksek fiyattan almak zorunda kaldıkları birkaç ürün ile haftayı geçirecekler. Bu zor şartlarda tüm yurttaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Bizim amacımız yurttaşlarımızın biraz da olsa geçimlerini kolaylaştıracak maaşı almalarını sağlamak. Aynı zamanda ortaya çıkacak vergi yükünün de işveren değil, devlet tarafından karşılanması gerekiyor" diye konuştu.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ OLARAK GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ"

"20020 çok zor bir yıl oldu" diyen Yalınkılıç, "Yılların sıkıntısı üzerine pandeminin yarattığı etkilerde eklenince ülke olarak işsizlik,ekonomik zorluk nedeni ile esnafın, gençlerin, emeklinin, çalışanın yani  vatandaşın sıkıntıları daha da büyüdü. Ancak bu sıkıntılı günleri sona erdirecek ,geleceğe olan umut dolu inancımızla, ülkemize nefes aldıracak olan iktidarı getirmek için çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak geleceğe umutla bakıyoruz. Ülkemizde yaşanan sorunları ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Her birlikte tüm zorlukları aşacağız. Bu vesileyle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutlar, sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl dilerim" ifadelerini kullandı.

PAZAR ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Röportajın ardından pazarı gezen Sevim Yalınkılıç, esnafın sorunlarını dinledi. Pazar esnafı da en problemlerini anlatırken, en büyük sıkıntılarının tezgahlar arası mesafenin olduğunu belirttiler. Esnaf, tezgahları daha geriye çekmek istediklerini, akabinde alanın genişleyeceğini ve bu sayede insanların birbiri ile arasında mesafe olacağını ifade ettiler. Yalınkılıç da gerekli makamlarla görüşmeler yapacağını söyledi.

SARIYER POSTA GAZETESİ