Sarıyer Merkez, Derbent,  Maslak,  Kefeliköy ve Kireçburnu sahil şeridindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim afişleri, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından parçalanmasıyla ilgili CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı sert bir açıklama yayımladı.

Sarıyer’de CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ait afiş ve posterler kötü niyetli kişilerin saldırısına uğradı. Olayın aydınlığa kavuşması ve faillerin yakalanması gerektiği belirtilen yazılı açıklamada dikkat çekici ifadeler yer aldı.

“Kuracağımız iktidarda zorbalığa yer yok”

Gerçekleştirilen saldırının planlı ve organize olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sarıyer’de yaşanan huzur içindeki seçim atmosferine dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bir saldırı gerçekleşmiştir. Özellikle partimiz ile Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Muharrem İnce’nin pankartlarına Yapılmış olan bu saldırı bilinmelidir ki ülkemizin huzuru ve refahı için verilen mücadeleye ve onun için harcanan emeğe yapılmış bir saldırıdır. Yapılan saldırının sadece ilçemiz sınırları içinde olmayıp, İstanbul genelinde başka ilçelerde de gerçekleşmesi ise olayın sistemli ve organize olarak yapıldığını göstermektedir. Ülkenin geleceği için çalışan, huzuru, adaleti tesis etmek için milletimize dokunan pankartlarımızdan korkuyorlar, korkacaklar. Çünkü kuracağımız iktidarda zorbalığa, ötekileştirmeye, tahammülsüzlüğe, baskı ve sevgisizliğe yer yok.”

“Ortamın huzuru için çaba sarf ediyoruz”

Seçim güvenliğini ve huzurunu ön planda tutulduğu belirtilen metinde, “Tüm kamuoyu bilmeli ki arzumuza dil, demokratik ve eşit şartlarda bir seçim süreci yaşanmasıdır. Biz parti olarak kendi çalışmalarımızı gerçekleştirirken bir taraftan da ortamın huzuru için çaba sarf ediyoruz. İşte tamda bu anlayış çerçevesinde kendi pankart ve bayraklarımıza gösterdiğimiz özeni rakip partilere de gösterdiğimiz bir zamanda gerçekleşen bu saldırı düşündürücüdür” ifadeleri kullandı.

“Seçim güvenliği protokolü imzalandı”

Dün gece yapılan münferit saldırının ardından diğer parti temsilcileriyle seçim protokolünün imzalandığının duyurulduğu bildiride, “Seçimin huzur içinde gerçekleşmesi için Sayın İlçe kaymakamımız önderliği siyasi parti başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirilmiş ve seçim döneminin güvenliği için bir protokol imza altına alınmıştır. İlçemizde seçim süreci için gerçekleşen bu güvenlik toplantısına katılmayan iktidar partisinin aylardır asılı duran pankartlarına dokunulmamış olması düşündürücüdür. İstanbul genelinde yapılan bu saldırının aslında ülkenin kaynaklarına da yapıldığını unutmamak gerek” ifadelerine yer verildi.

“Siyasi partileri göreve ve sağduyuya davet ediyorum”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç imzalı basın açıklamasında sağduyuya vurgu yapıldı. Bildiride şu ifadeler kullanıldı: “Kendilerini milli olarak konumlandıran bu anlayışın milli çıkarları ne kadar düşündüğünü de görmek gerek. Yapılan saldırı hiçbir şekilde iktidar yürüyüşümüze engel olamayacaktır. Herkes bilmeli ki CHP iktidarını kuracağımız gün yakındır. Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Muharrem İnce’nin zaferi yakındır. Er ya da geç bu saldırıyı yapanlar adalet karşısında hesap vereceklerdir. Özellikle seçimin huzuruna ve adil bir seçim sürecine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Seçim kampanyalarının adil, demokratik ve huzur içinde gerçekleşmesi adına yetkili kurumları ve siyasi partileri göreve ve sağduyuya davet ediyorum.”