Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 96 yıldır Türk siyasetindeki varlığını sürdürürken, kuruluş yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de kutlandı.

Sarıyer Merkez’deki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Günel, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer eski İlçe Başkanları Mehmet Deniz, Halim Serdar Sarıoğlu, Erol Abik, İzzet Bayraktar, Mehmet Kazancıoğlu, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu ve partililer katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İBB Meclis toplantısına katıldığı için kutlama programında yer almadı.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, CHP Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Günel’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

“PARTİMİZ KURUCU DEĞERLERİMİZİN YILMAZ SAVUNUCUSUDUR”

Törende konuşan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim 2 büyük eserim var’ dedi. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti. İkincisi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. yılı hepimize kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulan partimiz, cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Bizler, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, aynı ruh ve inançla cumhuriyete, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmaya devam edecek. Şanlı geçmişimiz ile aydınlık geleceğimize ışık tutacak. Partimizin kurucusu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere partiye emek veren herkesi saygıyla anıyorum. Neferi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz partimizin 96. yılı hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

YALINKILIÇ'TAN DAVET

Yalınkılıç, konuşmasının sonunda kutlama etkinliklerinin akşam saat 20.00'da CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda devam edeceğini belirterek,“Kutlama etkinliklerimiz bu akşam İlçe Başkanlığımızda devam edecek. Hepinizi bekliyorum” sözleriyle partilileri davet etti.

SARIYER POSTA