Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı seçiminde Ersin Özer’in 165 oyuna karşı 219 oy alan Sevim Yalınkılıç bir kez daha ilçe başkanı seçildi. Dostluk havasında geçen kongrede, konuşmacıların ortak mesajı ‘CHP’nin 2023 yılında iktidar yürüyüşü’ oldu.

Ayazağa’daki Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP 37. Olağan Kongresi’ne; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Yunus Emre, CHP İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek, Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Mansur Kılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı İsmail Demir, CHP eski Milletvekilleri Didem Engin ile Çetin Soysal, CHP Sarıyer eski ilçe başkanları, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, delegeler, partililer ve STK temsilcileri katıldı.

İLÇE YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrenin divan başkanlığını DİSK eski Genel Başkanı ve CHP eski Milletvekili Rıdvan Budak yaparken, divan üyeliği görevini ise Melendiz Dalyan İzgi, Çetin Aktaş ile Hasan Saim Öztürk yürüttü. Kongrede faaliyet ve bütçe raporları okunurken, CHP Sarıyer ilçe yönetimi delegeler tarafından oy birliği ile ibra edildi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve birçok siyasetçinin kongre ile ilgili mesajları okundu. Dostluk havasında geçen kongrede Sevim Yalınkılıç ve Ersin Özer birlikte delegeleri ve partilileri selamladı.

“SARIYER’DE YENİ BİR HEDEF ORTAYA KOYACAĞIZ”

Kongrede konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, “4 yıl önceki kongremizi bu salonda, geçtiğimiz dönem ki kongremizi ise AK Parti iktidarındaki İBB’nin Ferahevler’deki salonunda yapmıştık. Allah’a şükür şimdi Ayazağa’da bizim, Ferahevler’de bizim, İstanbul’da bizim. 2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanı Kanal İstanbul ile ilgili bir tartışmada İstanbul’da ki seçimleri kendilerinin kazandığını söylemişti. 31 Mart seçimlerinde gece saat 24.00’da il genelinde seçimi kazandıklarına dair pankartlar asmışlardı. Fakat başta CHP örgütü olmaz üzere İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer İlçe Örgütü ve adayımıza destek veren siyasi partilerin dirayetli siyaset yapmaları ile başarıya nasıl ulaşılacağını önce İstanbul’a sonra da Türkiye’ye gösterdi. O seçimde CHP’yi 30 bin oy farkla Sarıyer’de birinci parti yapan ilçe örgütümüze yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi yeni bir hedef koyacağız. Sarıyer’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı, AKP’nin tek adamına 80 bin oy farkı atacak yapılanma olacak. Bunu el birliği ile başarmamız gerekiyor. Bu vesile ile uzun yıllar görev yaptığımı Sarıyer örgütümüze teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Kongremiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşüne giden yolda katkı sunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ BELEDİYELERİ ARASINDAYIZ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yerel yönetimlerin önemi çok fazla. Bunu hiçbir şekilde unutmamalıyız. Fakat yerel yönetimlerde elde edilen başarılar ve kazanımlar siyasi rant dönüştürülmesi halinde iktidar olabiliriz. Eğer siyasi rantı yaratamazsak bir tarafta belediyeler çalışır diğer tarafta ilçeler çalışır. Seçim dönemlerinde bir araya gelindiğinde de sohbetten öteye geçemeyiz. Sarıyer özelinde konuşursak olmayan bir yapıyı kurduğumuzu söylemeliyim. Bizden önce belediye diye bir şey yoktu. Şuan da ise yapı itibariyle Türkiye’nin en güçlü belediyeleri arasındayız. Olanaksızlıktan önemli noktalara geldik. Kaybedecek zamanımız yok. Bu işin yaşlısı genci olamaz. 94 yaşında büyüklerimizin bir gayretle ayağa kalkarsak bu işin önderliğini yapmaya çalıştığını alanda görüyorum. Şimdi biz o kişilere kenarda durmalarını mı söyleyeceğiz? Böyle bir şey var mı? Bizim mesajımız sokaklarda, alanlarda, ulaşabildiğimiz en ücra köşelerde. Birliği ve beraberliği tek vücut olmayı sağlamakla gerçekleştirebiliriz. Herkesin belediği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını yaratabilmek için gencinden yaşlısına kadar emek verecek herkese ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu kapsamda kongremizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Örgütümüzün ilçemiz ve ülkemiz için en doğru kararı vereceğinden zerre şüphem yok. Bu arada yeni yılın hepimize mutluluk, huzur ve sağlıklı getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTTEN DAHA BÜYÜK GÜÇ YOKTUR”

Oylama öncesi ilk konuşmayı kura sonucu ismi çıkan Ersin Özer yaptı. Özer, “Her gittiğim mahallede söylediğim ilk şey güç ne olursa olsun siyaset arenasında, inandığımız ideolojide, demokrasinin yaşatıldığı en önemli merkez olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütten daha büyük bir güç yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin isimsiz kahramanları var. Parti üyeleri, örgütümüz ve en önemlisi de kadınlarımız. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı cephelerinde kurduğu partimizin Sarıyer ilçe başkan adayı olarak yer almanın gururunu yaşıyorum. Beni partimle buluşturan aileme, parti büyüklerimi, Hisar’dan Kısırkaya’ya kadar her birim arkadaşımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNEMLİ BİR KARAR ALDIK”

Özer, “87, 88 ve 89’lu yıllarda babalarımız, ağabeylerimiz o zamanlar hiçbir imkan yokken yani belediye bizde değilken, fırça ile duvarlara broşür yapıştırırlardı" diyen Özer, "Biz de çocukluk heyecanı ile tutkal kovalarını çekerdik. O günden itibaren içimizde bazı duygular oluşmaya başladı. Babam 40 yıl CHP’ye emek verdi ve hiçbir yerde de görev almadı. Daima bu bayrağın taşıyıcısı olup bize de bunu aşılayan isimdir. Tabi ki yaşımızı doldurduktan sonra önemli bir karar aldık. O gün Mehmet Kazancıoğlu’nun başkanlığında 42 arkadaşımla birlikte İlçe Başkanlığı’na gidip toplu kayıt yaptırdık. O dönemde muhalefette olmanın vermiş olduğu durumla çok fazla ilgi yoktu. Fakat kapıları kapalı olan İlçe Başkanlığı’nın kapılarını açtık ve bu arkadaşlarla birlikte çok önemli bir iş başardık. Bin kişilik gençlik kolu organizasyonu gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“VAZGEÇMEK YOK”

“Ben Sarıyer’in çocuğuyum” diyen Özer, şunları söyledi: “Bu yüzden Sarıyer’in sorunlarını çok iyi biliyorum.  İlçemizin en büyük probleminin imar ve tapu olduğunu gördük. 2003 yılında PTT Mahallesi’nde yıkım kararı alınmış olan bir sokağın yıkımdan kurtarılmasında baş rol oynadım. Bu süreç mahkeme de kaybedilip temyiz edilmesine rağmen başarılırmış bir konu. Bunu neden anlatıyorum? Biz mücadele ettikten sonra kazanamayacağımız hiçbir şey olamaz. Tabi bu sadece bizim mahallemizin sorunu değildi. Tüm Sarıyer’i yakından ilgilendiriyordu. Bu arada PTT Evleri Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni kurduk. Amacımız bu sorunu ortaya koyup insanları da mücadeleye inandırmak ve bir kazanım elde etmek. U dernekte 3 yıl yöneticilik yaptıktan sonra 5 yıldır başkanlığını yürütüyorum. Bu problemin çözümü konusunda Sarıyer’de 100 bin imza topladık. Bakın bu sayı ile cumhurbaşkanı adayı olabiliyorsunuz. Bunu başarabilmek kolay bir iş değil. Birçok arkadaşım biliyor ki bu dönem benim meclis üyeliği adaylığım oldu. Bu adaylık sürecinde de 26. sıradan belediye meclis üyeliğine yedek olarak seçildim. Sarıyer Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyesi olması dolayısıyla mevcut adaylık sıralamama rağmen seçilmişlerden bile daha fazla çalıştım. İyi veya kötü niyetle bazı arkadaşlar adaylık sıramdan dahi istifa etmem için telkinlerde bulundu. Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz. Vazgeçmek yok. Mesele ‘Ben varsam parti var, ben yoksam yok’ diyorsanız yanlış yerdesiniz. Tabi bu söylemde kalmamalıydı ve icraat yapmalıydım. Çünkü insanların bize olan güveni vardı. Belediye Başkanımız ile sokakta, pazarlarda dolaştım. Farklı seçmenlere ulaşarak onları kazandık. İlçe dışından gelen milletvekili ve belediye başkanlarını AK Partili ve MHP’li evlere götürdüm. Bunlar bilinen fakat zor işler. Kendi mahallem olan PTT Evleri’nde yaptığımız çalışmalar neticesinde yüzde 70’i AK Parti ve MHP seçmeni olan bu mahalleden 30 yıl sonra birinci parti olarak çıktık.”

“ÖNCELİKLİ HALE GETİRMELİYİZ”

Özer, “Göreve geldiğimizde gençleri partiye kazandırdıktan sonra partimizin bayrağını 50 yıl taşıyabilecek arkadaşlar içi insan kaynakları komisyonu kuracağız. Gençleri işe ihtiyacı var. Tabi ki her talebin karşılanması mümkün değil. Oluşturacağımız insan kaynakları komisyonu ile partimizi, belediyemizi ve belediyemizin vereceği kamu hizmetini öne çıkarak arkadaşlarımızı biz sunacağız. Partimizin gençleşmeye ihtiyacı var. Kadınlarımızın bu bayrağı dalgalandırmada ki önemini her zaman vurguluyoruz. Hiçbir zaman unutmayalım. Kadın insandır, erkek ise insanoğludur. Kadına vereceğimiz değeri her zaman öncelikli hale getirmeliyiz. Gençleri partimize katmak ve bu mücadeleye dahil etmek için çalışacağız. Genç nesil neden burada olmasın?” diye konuştu.

“İŞTE O GÜN BUGÜN”

Delegelere “Sevgili örgüt üyesi arkadaşlarım tüm zincirlerinizi kırın” diye seslenen Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün bir hikaye yazın. 50 yıl sonra bu değişimin altına ben de imza attım deyin. İşte o gün bugün. Hikayemizi yazacağımız gün. Demokrasi meşalesini en yukarı yakıp sandıktan parti vicdanını çıkaracağımız gün bugündür. Her zaman yaptığım gibi örgütümüzün önünde saygıyla eğiliyorum.”

“PROFESYONEL İŞ HAYATINA ATILDIM”

Sevim Yalınkılıç ise özgeçmişi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ben Tuzla’da doğdum ve büyüdüm. Üniversite eğitimimi Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladım. Kurumsal şirketler de aldığı görevler ile profesyonel iş hayatına atıldım. Çalışma hayatı ile birlikte 28 yıl önce Tuzla Sosyal Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptım. AÇEV’de 3 yıl okuma yazma-eğitim verdim. Evliyim ve 2 çocuk annesiyim. Son 13 yıldır da Ferahevler’de ikamet ediyorum.”

“MÜCADELENİN İÇİNDE OLDUM”

“Ülkemizin gidişatını görüp de üzülmeyen yoktur” diyen Yalınkılıç, “Ben de çocuklarımızın geleceği için ülke mücadelesine katılmak üzere 10 yıl önce partimizde aktif rol almak için karar verdim. O gün bugündür kadın kollarında başlayan mücadelenin içinde oldum. Kadın kolları yönetimi, parti okulu eğitmenliği ve 2014 yılında yapılan eğilim yoklamasında da örgütümüzün takdiri ile ilk sırada çıkarak Sarıyer Belediye Meclisi ve İBB Meclisi’nde görev aldım. Bu arada ilçe başkanlığımızın komisyonlarında da yer aldım. Bu çalışmaları yaparken bir taraftan da yerel yönetimler ön lisans eğitimimi tamamladım. Hayatım boyunca ne yaptıysam karşılık beklemeden ve inanarak yaptım. Bu yüzden AÇEV’in yeri bende ayrıdır” ifadelerini kullandı.

YALINKILIÇ’TAN ÖZER’E BAŞARILAR TEMENNİSİ

Yalınkılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz değerli örgütümüzün 2 sene önce bana emanet ettiği ilçe başkanlığının her gününü bir önceki günden daha büyük azim ve inançla yaşadım. İlçe binamıza her adım attığımda evimde olmanın huzurunu tattım. 6 okun gölgesinden hiç ayrılmadım. Gelen herkese niye geldin demedim, aksine iyi ki geldin dedim. Aslında bu bir lütuf değil, kutsal bir görevdir. Kendi istikbalim için değil. Sarıyer, İstanbul ve memleketimiz için mücadele verdik. Hiçbir zaman küçük hesapların peşine düşmeden, demokrasiden vazgeçmeden, 38 mahallede barış ve huzur içerisinde delegasyon seçimlerini tamamladık. Yaptıklarımız ve bugün de yaşadığımız kongre demokrasinin gereğidir. Aday olan Ersin Özer’e en samimi duygularımla Cumhuriyet Halk Partisi çatısı içerisinde başarılar diliyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da yanımızda görmek istediğimi belirtmek istiyorum. Bizim rakibimiz kendimiz değil, Türkiye’yi 17 yıldır esaret altında bırakan AKP iktidarıdır. Bu anlayışla sizleri birlikte yönetmeye ve başarmaya devam davet ediyorum.”

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

“Sarıyer’in en ciddi sorunu olan mülkiyet hakkı için yıllardır hep birlikte mücadele veriyoruz” diyen Yalınkılıç, şunları söyledi: “Sarıyer Belediye Meclisi’nde görev yaptığım dönemde bu mücadelenin tohumlarını atmaktan onur duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Yakın bir zamanda AKP grubunun erteleme talebine dilenen ve oybirliği ile geçmesini sağlayan arkadaşlara selam olsun. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da aynı kararlılıkla hak, hukuk ve birlikte yaşama mücadelesine devam edeceğiz. Görevde olduğumuz 2 yıl boyunca zorlu zamanlar yaşadık. Arkadaşlarımla birlikte değeri kıyaslanmayacak bir emekle bulunduğu her alanda partimizin çıkarlarını savunduk. Gece gündüz demeden partimizi halkımızla buluşturmanın onurunu yaşadık. Tarihimizin şereflerle dolu anılarının ışığında haykırıyorum. Yaşasın Atatürk ilke ve devrimleri, yaşasın özgürlük ve demokrasi mücadelemiz, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve delegeler de kürsüye çıkarak konuşma yaptılar.

CHP’DEN BİRLİK MESAJI

Konuşmaların ardından delegeler sandık başına giderek, oylarını kullandı. Yapılan sayım sonucunda Ersin Özer 165 oy alırken, Sevim Yalınkılıç 219 oy aldı. Bu sonucun ardından Yalınkılıç bir kez daha ilçe başkanı oldu. Kongrenin sonunda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Divan Başkanı Rıdvan Budak, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve Ersin Özer birlikte delegeleri selamladı.

SEVİM YALINKILIÇ’IN LİSTESİ

Yönetim Asil:

İsmail Aydın

Mustafa Kemal Ceber

Nalan İlke Çaylı

Hazal Çınar

Murat Doğan

Metin güner

İnanç Günindi

Erce Hanağası

Mustafa Kaya

Müberra Jülide Kızıltepe

Orçun Koçyiğit

Mehmet Kubat

Yasemin Orak

Demir Özcan

Ayşe Şanlıtürk

Nurhayat Şen

İl Delegeleri:

Neriman Batman

Hüseyin Bozkurt

Seyfettin Çapraz

Serap Damat

Gökhan Ertan

Şükrü Genç

Adem Ali Kargidanoğlu

Zübeyde Esra Özcan

Sahra Ruhioğulları

Sunay Sevinç

Erdal Sunar

İsmail Emre Telci

Azmi Mertcan Uluevli

Sevim Yalınkılıç

Sinan Yarar

Muharrem Volkan

Güven Zeybek

Yönetim Yedek:

Uygar Bayraktar

Mehmet Engin Yücel

Turan Yasa

Ahmet Utku

Ercan Koç

İdil Baysal

Ziya Güven

Bengisu Kadı

Deniz Ağcagül

Erkut Aydın

Ayşe İpek Şamilgil

Selin Pehlivan

Meral Keleş Çelik

Ebru Söylemez

Musa Çetinkaya

Ecevit Celbiş

SARIYER POSTA