Fatsalılar Derneği'nin genel seçim süreci yaklaşırken sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsililerini biraraya getirmek amacıyla düzenlediği kahvaltılı toplantıların üçüncüsüne MHP ve CHP İstanbul İl Başkanları katıldı


Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerini buluşturmak amacıyla üçüncüsünü düzenlediği ve Dernek Başkanı Av. Özlem Hazinedar'ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda CHP ve MHP İstanbul İl Başkanları bir araya geldi. Kahvaltıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP Eski Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Milliyetçi Hareket partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, önceki dönem CHP İstanbul İl Yöneticisi Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Halil Çakır, CHP Kağıthane Yönetim Kurulu Üyesi Cabbar Kement, MHP İl Başkan Yardımcısı Ferat Yılmazer, MHP Pendik İlçe Başkanı Yaşar Özkan ile, Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Avrupa Yakası Bölge Başkanı Akif Ağırbaşlı ve yönetim kurulu üyeleri, Bakırköy Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatsa Ilıcalılar Dernek Başkanı Nihat Özçelik, Akkuşlular Derneği Başkanı Şükrü Filiz, İDOP Genel Sekreteri İrfan Dalgıç ve üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda dernek üyeleri katıldı.

 'Örgütlü mücadelenin temel unsurları STK'lardır'

Kahvaltıya katılanlara yönelik ilk sözü alan Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Özlem Hazinedar, hem siyasi hareketlerin hem de sivil toplum hareketlerinin ülkemizde demokrasinin kökleşememesi nedeniyle istenilen düzeye gelmediğini vurguladığı konuşmasında, "Buna paralel olarakta sivil toplum kuruluşları gerek toplumdan gerekse de geçmişte yaşanan kötü tecrübeler nedeniyle de siyasi, sosyal ve ekonomik hayata istenilen düzeyde katkı sunamamışlardır. Bugün demokraside örnek olarak gösterilen başta İskandinav ülkeleri olmak üzere tüm çağdaş ve katılımcı demokrasilerin hakim olduğu ülkelerde örgütlü mücadelenin en temel unsurlarından bir tanesi kuşkusuz sivil toplum kuruluşlarıdır, bunun en temel nüvesi de derneklerdir" diye konuştu.

 'Misyonumuz STK temsilcileri ve siyasileri biraraya getirmek'

Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bugün 30 yıla yaklaşan dernek geçmişiyle İstanbul'daki en eski derneklerden bir tanesi olduğunu belirten Hazinedar "Dernekçilik, hemşeri dernekçiliği bugün varlığı ve gerekliliği çokça tartışılan bir konu olmakla beraber Türkiye'nin gözbebeği İstanbul'da birlikte yaşamayı becermeye toplumsal dayanışmayı sağlamaya, farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışan ve kentsel dönüşümü sosyolojik düzeyde sağlamaya çalışan önemli ve etkili bir araçtır. Bizler bu anlayışla hareket ederek, dernekçiliğin toplum nezdindeki önemini, itibarını ve karşılığını artırmak zorunda olduğumuzun farkında olan bir dernek yönetimi olarak yaklaşan genel seçimler nedeniyle siyasilerimizi sivil toplum örgütlerimizle biraraya getirmeyi kendimize misyon edindik.Bugün bu kahvaltıların üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Buraya katılan STK yöneticilerine, demokrasilerimizin gerçek anlamda tecelli ettiği çok değerli muhtarlarımıza ve siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Karşılıklı interaktif bir ortamda gerçekleştirdiğimiz bu toplantılardan ülkemizde çoğulcu demokrasinin yerleşmesi ve gerçekleşmesi adına hep beraber bir umuda yolculuğa çıkıyoruz. Gerek katılımlarıyla gerekse fikirleriyle bu umuda ortak olan tüm misafirlerimize şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

 Karataş; Eleştiri kabul etmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız

Etkinlikte konuşan (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, ailelerde boşanma oranın artmasının ekonomik gelişmelere bağlı olduğunu ve gençlerin uyuşturucu bağımlısı olmasının iktidar zihniyetinin ürünü olduğunu belirtti. Kimsenin fikrini ve eleştirisini kabul etmeyen bir iktidarla karşı karşıya olduklarını söylen Mehmet Bülent Karataş, "Bugün Türkiye'nin bir gerçeği vardır. 3 tane büyük sorunla karşı karşıyadır. Birincisi bütün insanları ilgilendiren ekonomidir. Bir diğeri de iç ve dış güvenliğimizi ilgilendiren terör tehdididir. Bir diğeri de adaletle ilgilidir. Kendinden başka kimseye yaşama şansı tanımayan kendinden başka kimsenin fikrine ve öz eleştirisini kabul etmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekili diyor ki ekonomide sıfır noktasına geldik. Terörde sıfır noktasına geldik. Komşularla sıfır noktasına geldik diyor. Türkiye de gelişmiş toplumlardan baktığımız zaman hırsızın dışarıda hırsızı yakalayanın ise içeride yaşadığı bir toplumda yaşıyoruz" diye konuştu. İktidarın iktidar dışında herkesi, İslam dışı gösterdiğini vurgulayan Karataş, "İslamı kendilerine referans edinerek, kendisinin haricindeki insanları İslam dışı göstererek, sadece insanların dini değerlerini sömürerek iktidara gelenlere bir şey söylenebilir. Allah'ın dinini koruma kimsenin haddi değildir. Çünkü dinin sahibi kendidir. O korur." şeklinde konuştu.

 Karayalçın: İstanbul'un toplumsal dokusu yetersiz

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ise İstanbul'un toplumsal dokusunun yetersiz olduğunu vurgulayarak, "İstanbul kenti Türkiye'nin başka yerlerinde gelerek burada yaşamak zorunda kalan insanların ihtiyaçlarına yanıt veremiyorsa bu kentte bir eksiklik var demektir. İnsanlar dayanışmayı sadece hemşeri örgütleriyle bir araya gelerek sağlıyorlarsa, gerçekten kentin toplumsal dokusu eksiktir yetersizdir. Ankara'da eksik İstanbul'da da eksik" diye konuştu. "Yeni bir idari sisteme ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Karayalçın, "Yeni bir sistem yeni bir düzen yeni bir idari yapılanmanın tanımlanması için dayanışma içinde olmalıdırlar. İstanbul'da bir araya gelebilmeliyiz. Türkiye genelinde bir araya gelebilmeliyiz. İstanbulumuzun da Türkiyemizin de yeni bir yapıya ihtiyacı var. Yeni bir yapıyı ortaya koyabilmeliyiz. Böyle devam edemeyiz. İstanbul'daki yaşamı da Türkiye'deki yaşamımızı da bu şekilde sürdüremeyiz. Herkesle bir araya gelmeyiz ama Cumhuriyeti reklam arası olarak gören zihniyetle asla." ifadelerini kullandı.

 Hazinedar; Tüm katılımcılara teşekkür ederiz

Toplantıya katılan CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da birer konuşma yaparak kahvaltıya katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Toplantıya katılan STK temsilcilerinin kısa görüş ve önerilerinin alındığı toplantının sonunda aynı zamanda Fatsalı olan Dursun Ali Akınet'in bir kitabını kahvaltıya katılanlara hediye eden Dernek Başkanı Av. Özlem Hazinedar, "Bu kahvaltı bizim gerçekten ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha göstermiştir. Tekrar katılıp destek veren tüm siyasi parti ve STK temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Gerçek Gündem