PARTI MECLISI TOPLANTISIÖnümüzdeki yerel seçimde belediye başkanlığına adaylığını koyacak adayların belirlenmesi amacıyla yapılması beklenen ön seçim kararı CHP Parti Meclisi’nden çıktı.

Dün yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında CHP MYK'nın bir süre önce yayınladığı genelge de ele alındı. Genelgeye göre CHP belediye başkan aday adayı olmayı planlayan il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 5-18 Temmuz 2013 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi gerekiyordu. Bazı PM üyelerinin itiraz ettiği bu genelde PM'de oylamaya sunuldu. Genelge Parti Meclisi'nin oylarıyla kabul edildi.
Buna göre CHP'den belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 5-18 Temmuz 2013 arası görevlerinden istifa edecek.

93434d566e794e7dBu arada CHP PM'de, belediye başkan aday adayı olacak kadınlar, gençler ve engellilerden başvuru ücreti alınmaması da kararlaştırıldı.
Özellikle gençleri ve kadınları sevindiren bu kararı PM'ye CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın önerdiği öğrenildi.
PM'de kararlaştırılan bir diğer konu ise adayların 'eğilim yoklaması' ile belirlenmesi oldu. Buna göre belediye başkanı aday adayları seçim bölgelerinde yapılacak olan tüm üyelere açık 'eğilim yoklaması' ile belirlenecek. Ancak son kararı yine CHP MYK verecek, gerektiğinde 'merkezi atama' yöntemine kullanacak.

5338d1c274de3b18KİMLER ÖN SEÇİME GİRECEK

Öte yandan belediye başkan adayının belirlenmesi amacıyla yapılması istenilen eğilim yoklaması ile ilgili PM kararı Sarıyer’den aday olmak isteyen birçok partili tarafından da merakla bekleniyordu.

İlçe Başkanı Mehmet Deniz her açıklamasında "ön seçim yapılmasını istiyoruz" derken, Dr. Cengiz Alp ve Meclis Üyesi Erol Aydın ile başka bir partiden aday gösterilmediği takdirde Dr. Cengiz Tamer'in de ön seçime girmesi bekleniyor.

Şimdi dikkatler aday adayı olmak için istifa edecek il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ile “ön seçimde ben de varım” diyecek kişilerin kimler olacağına yönelmiş durumda.