A"SİYASETÇİNİN DEĞİL, DERBENT'İN, ARMUTLU'NUN HESABI TUTMALIDIR"

Sarıyer Belediye Meclis Üyesi CHP’li Erol Aydın, mecliste yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm konusunda hiç kimsenin siyasi rant peşinde koşmamasını gerektiğini belirtip, “Kim nerede, kimle görüşüyorsa her şey şeffaf olmalıdır. Ben bu noktada 3 partinin yüreklerini, gövdelerini ortaya koymalarını istiyorum. Benim de siyasetle ilgili hesabım ve beklentilerim var. Benim de hesabım tutmayabilir. Başkasının da hesabı tutmayabilir. Kimsenin hesabı tutmasa da Derbent’in, Armutlu’nun hesabı tutmalıdır” dedi.

Erol Aydın, konuşması sırasında Demirciköy Kültür Merkezi’nin cemevine dönüştürülebileceğini de söyledi.

"MÜLKİYET SORUNU SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR"

B

Sarıyer’de yerinde kentsel dönüşüm adı altında üç mahallede yaşayan vatandaşların sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Erol Aydın, “AK Parti’nin çıkardığı yasa ile söz konusu mahallede yaşayan vatandaşlarımız tedirgin olmuşlardır. Bu yasanın getirileri de vardır, endişe edecek yanları da.. Ben bu konunun Sarıyer’in milli meselesi olduğunu ve siyaset üstü bir mesele olduğunu düşünüyorum” dedi.

"SİYASİ HESAPLAR İÇİN İNSANLARIMIZIN GELECEĞİNİ HEBA ETMEK ALÇAKLIKTIR"

Konuşması sırasında hiçbir partinin geleceğinin, halkın geleceğinden daha önemli olmadığını söyleyen Erol Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anadolu'nun dört bir yanından gelen çileli neslin çocuklarıyız. Sarıyer'in bu mahallelerini oluşturan insanların birçoğu, sırtına döşeğini alıp Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelmiştir. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız yıllarını buralarda geçirmiş ve buraların bir değeri olmuştur. Orada sevmişler, sevilmişler, orada evlenmişler, kızlarını vermişler, kız almışlar, çamurlu yollarında yürümüş, oranın yollarının tozunu yutmuşlar, bu mahallelerin ruhunu oluşturmuşlardır. Siyasi hesaplar için, 3-5 oy için bu insanlarımızın geleceklerini heba etmek alçaklıktır” dedi.

SİYASİLERİN DEĞİL, DERBENT’İN ARMUTLU’NUN HESABI TUTMALIDIR

C

Sarıyer’deki mülkiyet probleminin siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Aydın, “İster birileri burayı rant için dönüştürüyor deyin, isterse deprem nedeniyle bu işler yapılıyor deyin. AK Parti, CHP, MHP ya da başka bir parti burada yaşayan insanların çoluğunun çocuğunun geleceğinden daha önemli değildir. Kazanan bu mahallelerde yaşayan yurttaşlarımız olmalı. Eğer burada bir rant varsa rantın en büyük paydaşı da buradaki insanlar olmalı. Kim nerede kimle görüşüyorsa her şey şeffaf olmalıdır. Ben bu noktada 3 partinin yüreklerini, gövdelerini ortaya koymalarını istiyorum. Benim de siyasetle ilgili hesabım ve beklentilerim var. Benim de hesabım tutmayabilir. Başkasının da hesabı tutmayabilir. Kimsenin hesabı tutmasa da Derbent’in Armutlu’nun hesabı tutmalıdır” dedi.

DEMİRCİKÖY KÜLTÜR MERKEZİ’NİN CEMEVİ OLMASINI ÖNERDİ

D

Sarıyer’de bir cemevi yapılmasının bir türlü gerçekleşmediğini de söyleyen Erol Aydın, bu konudaki görüşlerini de şu şekilde ifade etti:

“Cemevleri ibadet yeriymiş veya değilmiş kime ne? Bu kadar alevi yurttaşımız, ‘İbadet yerimiz burasıdır, cenazemizi buradan kaldıracağız, inanç yerimiz burası, burada cem yapacağız’ diyorsa bize sadece saygı duymak ve ne gerekiyorsa onu yapmak düşer. Sarıyer’de de cemevinin olmaması büyük bir eksikliktir. Demirciköy’de bitmiş bir kültür merkezimiz var. Buranın cemevi olarak dönüştürülebileceğini düşünüyorum. Orasının uygun bir yer olduğunu düşünüyorum. Mevzuata bir bakalım uygunsa hep beraber destek olalım.