CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve İlçe Başkan Yardımcısı Rıfat Elmas 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecileri unutmadı. Sarıyer’de bulunan yerel gazeteleri ziyaret eden Deniz, emek veren gazetecilerin yanında olduğunu söyledi.


ziayaretCHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve İlçe Başkan Yardımcısı Rıfat Elmas 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sarıyer’de bulunan yerel gazeteleri ziyaret eti. Ziyaretleri kapsamında Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret eden Deniz, sözlerine Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ve Editör Selçuk Aslan’ın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. Yerel medya mensuplarıyla sık sık bir araya gelmek istediğini ancak zaman nedeniyle bunun gerçekleşmediğini belirten Deniz, “Aslında sık sık bir araya gelip konuşmak Sarıyer’in ve sizlerin sorunlarını konuşmak istiyoruz. Ama maalesef zaman problemi nedeniyle bir türlü bir araya gelemiyoruz. Aslında bizler için asıl gazeteciler günü 24 Ocak tarihidir. Ama genel kabul 10 Ocak olduğu için bizler de bu günü unutmuyoruz. Bizler emek veren siz gazeteciler insanların yanındayız. Bizler için asıl olan gazeteci günü 24 Ocak tarihidir. Çünkü o gün Uğur Mumcu’nun ölüm yıl dönümü. Bizler o güne dair gazetecilere yönelik etkinlik düzenleyeceğiz. O gün aslında bu mesleğin ne kadar zor olduğunu bir kez daha göstereceğiz. Geriye itilen gazetecilik mesleğine ve gazetecilere sahip çıkacağız. Elimizden geldiği kadar sorunları çözümü için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Pehlivanoğlu: Emek veren gazeteciler unutuldu


Daha sonra söz alan Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz sahibi Levent Pehlivanoğlu, ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Bu tür özel günlerde hatırlanmanın önemine dikkat çeken Pehlivanoğlu, “Ziyaretiniz öncesi buruktuk. Bizler için anlam ifade eden böyle bir günde herhangi bir ziyaretin olmaması mutsuz ediyor. Oysa her şeyin bir günü var ve kutlanıyor. Emek veren gazeteciler bu anlamlı günde unutuldu. Tabi ziyaretiniz bu yönüyle çok önemli ve değerli. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Sarıyer’de görev yapan yerel medya mensuplarının bu tür günlerde bir araya gelmesi gerekiyor. Belediye bu konuda yani yerel gazeteleri bir araya getirme noktasında yetersiz kalıyor. Bunu konuda daha verimli çalışmalar yapılabilir” dedi.

Ziyaret karşılıkla fikir alış verinden sonra son buldu.