CCHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 4. Levent’teki yeni binasının açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül tarafından coşkulu bir törenle açılarak hizmete girdi.

Açılış töreni için İstanbul’a gelen Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı'nda İstabul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Mustafa Sarıgül’le birlikte parti otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, oluşturulan konvoy eşliğinde İl Başkanlığı’na doğru yola çıktı. Ancak Ekonvoyun uzunluğu ve Kılıçdaroğlu'nun güzergah boyunca bekleyen partilileri selamlaması 4. Levent'e varış süresini uzattı. Bu nedenle saat 13.00'te yapılması planlanan açılış saat 17.00'de gerçekleştirilebildi. Uzun süren bekleyiş sırasında bazı partililer baygınlık geçirince sağlık görevlileri tarafından açılışı yapılacak olan CHP İstanbul İl Başkanlığı’na alınarak tedavi edildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün İstanbul’da 9 şiddetinde bir Kdeprem oldu, bu halkın depremidir. Halk temiz siyaset istiyor, hırsızlık istemiyor. Halk kendi çıkarlarının korunmasını istiyor. Ben yaşamımı halka feda eden bir liderim. Yaşamım size feda olsun” dedi.

“CHP’NİN GENEL MÜDÜRÜ DEĞİL BEKÇİSİ OLMAK BENİM İÇİN ONURDUR”

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bir diktatör tarafından yönetildiğini herkes biliyor. Benimle kısır bir çekişmenin içine girmek istiyor. Diyor ki, ‘CHP GGenel Müdürü’, CHP’nin genel müdürü değil bekçisi olmak benim için onurdur. Ama sen sokaklara çık bak bakalım, sana ne diyorlar. Türkiye tarihinde ilk kez bir başbakan yolsuzluk yapanları savunuyor. Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var. İstanbul’u 20 yıldır yönetiyorlar, hangi sorunu çözüldü? Nereye gitti harcanan paralar? Trafik sorununu 20 yılda çözmediler. Size sözüm var, Sarıgül 5 yılda İstanbul’un trafik sorununu çözecek. Halk için yapacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için yapacağız” diye konuştu.

“SEN AYAKKABI KUTUSU PARTİSİSİN ARTIK”

Konuşmasında yolsuzluk operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu şöyle Ddevam etti:

“Sen, çeteyi görmek istiyorsan, Bakanlar Kurulu’nu toplarsın, oraya bakıp görürsün çeteleri. Çete reisini görmek istiyorsan, o da çok basit, aynaya bakarsın, çete reisini görürsün. Yolsuzluk yaptılar ortaya çıktı. Malı götüreceksin, yedi sülalen köşeyi dönecek, milleti kandıracaksın. Artık kandıramayacaksın. Sen ayakkabı kutusu partisisin artık. ‘Yırtık ayakkabı ile siyasete girdim’ diyordun. O yırtık ayakkabıları koyduğun kutudan şimdi milyon dolarlar çıkıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsun sen. Ordu’ya da kumpas kurdular diyor. Yeni mi aklın başına Bgeldi? Biz ‘Ordu’ya haksız iddianamelerle gölge düşürülüyor’ dediğimizde, bizi Ergenekonculukla suçluyordun. Sen samimi değilsin, aklını başını topla ve milletin yakasından düş. ‘Çeteler var’ diyor, devletin içinde. 11 yıldır sen bu ülkeyi yönetiyorsun. Sen değil miydin onlara dönüp ‘ne istedin de biz vermedik’ diyen. Bunların yaptığı iki yüzlü siyasetten başka bir şey değildir. Bunlar yetimin hakkına göz koyanlardır.”

Kılıçdaroğlu, "Sarıgül’ü önce Allah’a sonra size emanet ediyorum" Odiyerek sözlerini tamamladıktan sonra CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yı kürsüye çağırarak CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

CHP’LİLERDEN METRO YETKİLİLERİNE TEPKİ

Açılışın ardından metro ile evlerine dönmek isteyen partililer ücretsiz olarak metroyu kullanmak istediler. Ancak Sanayi Mahallesi metro istasyonu yetkilileri buna izin vermeyince partililer ve yetkililer arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.  “AKP mitingi olsaydı bütün yollar önlerine açılırdı, tüm toplu taşıma araçları ücretsiz olurdu” Idiyerek tepki gösteren partililer, metro istasyonu yetkililerini her denileni sorgusuz sualsiz kabul etmekle suçladılar.

CHP İstanbul İl Başkanlığı açılışına CHP İstanbul Milletvekilleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan aday adayları, meclis üyesi aday adayları, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte 20 bine yakın partili katıldı.

(Hilal DİNÇER)