mehCHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz yaptığı yazılı basın açıklaması işle AK Parti yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. Deniz görsel belgeler ekleyerek yaptığı açıklamasında şunları söyledi

"Dört yandan ciğerlerimizi söküyorlar..

İstanbul’un oksijen depoları olarak bilinen Belgrad Ormanları yok oluyor. Yeşil, biyolojik çeşitlilikler su havzaları yok ediliyor. Parça parça orman katliamı devreye konuldu. Maslakta 1453 Ağaoğlu projesi ile Zekeriyaköy’de 400 dönümlük askeri alanın TOKİ’ye devri ile ağaçların bir bir yok edilişi, Garipçe Köyü’ndeki ormanlar 3. Köprü ayağı adı altında şantiyeler kuruluyor. Gümüşdere Ayazma Ormanlık alanındaki faciayı aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi Kars Mahallesi’ndeki özel malikli orman alnında çıkan yangın birkaç gün önce yaklaşık 1 hektar olduğu belirtilen Maden Kars Mahallesi’nde elektrik trafosundan çıktığı söylenen bu yangına yetkililer müdahalede gecikmesi ağırdan alınıyor hissini uyandırıyor. Bu elektrik hatlarının yer altında olması gerekmiyor mu? Bunda bir devletin zafiyeti yok mu? Yine bu yüksek gerilim hatlarına Gayri Sıhhi Müessese (GSM ) ruhsatı İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından verildi. Böyle bir yere Petrol istasyonları açmak neyin nesi? bu konuda yetkililer ne yapıyor?

Birileri büyük paralar kazanacak diye bu haksızlık nedir? Diyecekler ki bak yine sermaye düşmanlığı yapıyor. Biz doğru yoldan kazanılan sermayenin teşvikçisiyiz, destekçiyiz ancak haksız kazanılan, insan hayatını yok eden toplumun geleceğini tehlikeye sokan, hukuksuzlukla kazanılan sermayenin karşısındayız. Haramı olmayan sermayenin yanındayız.

Aşağıda resimlerde de görüldüğü gibi Sarıyer ormanları yok ediliyor. Bunun bahanesi 3. Boğaz köprüsü, 3. havaalanı değil bu projeler ormanlar yok edilmeden başka alanlara da uygulanabilir.

Sadece 3. Havaalanı için 658.000 ağaç kesiliyor, dereler tahrip ediliyor heyelan riskleri oluşuyor. Dünyanın en büyük kuş göç yolları yok ediliyor. Kendinden başka hiç kimseye ve hatta hiçbir canlıya yaşam hakkı tanımayan bu vahşi kapitalizmin uygulamalarına dur demek hepimizin insanca yaşam için gerekli olduğu kanısını taşımaktayım.

Sayın yetkililer kararan kalplerinizi birazcık yeşertin, İstanbul’un ciğerlerini paramparça etmeyiniz.

Bu konularla ilgili bütün sivil toplum örgütlerini, hukukçuları, doğa ve hayvan severleri göreve mücadeleye davet ediyorum.

CHP Sarıyer olarak bu konularda önümüzdeki günlerde aktif çalışmalar yaparak bu doğa katliamına dur diyeceğiz. Sizin çözümünüz doğayı, canlıları yok etmek, yoksulun evine göz dikmekse, yerini yurdunu elinden alarak, şehrin en ücra köşelerine sürmekse CHP böyle bir çözümün karşısında engel teşhir edecektir. Çözüm dediğiniz buysa……CHP buna dur diyecek…

Sarıyeri turizm kenti yapacakmış, hangi anlayışla?meh1

AKP İlçe Başkanı, Sarıyer’i turizm kenti yapacakmış. Kavak esnafı kan ağlıyor biliyor musun? Önce onu sorgula… Sizin insanların yaşam tarzına müdahaleniz, yasaklarınız turizm mi bıraktı Sarıyer’de? Metroda birbirine sarılan iki genci anons ile uyaran zihniyet, nasıl Sarıyer’i turizm kenti yapabilir?

TURBAN Tesisleri dönemin Başbakanı Sayın Rahmetli Bülent Ecevit ‘in imzası ile Sarıyer Belediyesine devredildi. Bundan sonra üzerinden 2004-2009 koskoca bir 5 yıl AKP’li Yusuf Tülün dönemi geçti. Bu dönemde TURBAN’la ilgili ne yaptınız?

Kentsel dönüşümü yüzünüze gözünüze bulaştırdınız…

Kentsel Dönüşümü yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Depremde en son etkilenme (4. Derece) bölgesi olan FSM Mahallesi (Armutlu) ve Derbent ( Çamlıtepe)’yi risk alanı ilan ettiniz. Sonra 25.000 vatandaş rahatsız oldu, itiraz etti, çözüm nerede? Şaşırdınız. Seçim yatırımı olarak kafanızdaki rant projesini seçim sonrasına bıraktınız. On binlerce insanı huzursuz ettiniz…"