Ana_FotoCHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Koç Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Liderlik ve Siyaset’ konulu konferasta konuşurken PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına mesaj göndermesini değerlendirip, “Diyarbakır'da, Amed'de dün okunan mektuba ilişkin şunu söyleyebilirim. Ben ana muhalefet partisinin genel başkanıyım. Benim muhatabım Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önce Recep Tayyip Erdoğan’ın ne düşündüğünü benim bilmem gerekiyor” dedi.

TOPLANTIYA ŞÜKRÜ GENÇ DE KATILDIDER_4202

Koç Üniversitesi’ndeki konferansa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile Sarıyer Belediyesi birim müdürleri ve bazı personel de katıldı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir partili grubu tarafından havalimanında karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu’ndaki toplantıda yöneltilen soruları da cevapladı. Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajının okunması konusunda yöneltilen soruyu şu cevabı verdi:

“BAŞBAKAN’IN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ ÖĞRENMEK İSTİYORUM”DER_4277

“Ben ana muhalefet partisinin genel başkanıyım. Benim muhatabım Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önce Recep Tayyip Erdoğan’ın ne düşündüğünü benim bilmem gerekiyor. Koç Üniversitesi’nden kendisine sesleniyorum. Çıkıp bu konudaki düşüncelerini açıklıkla kamuoyuyla paylaşmak durumunda. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan diğer ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var. Konuşuyorlar, pazarlık yapıyorlar. Bize bir soru soruyorlar ‘ne düşünüyorsunuz?’ diye. Bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak, konuşmak ne kadar doğru, hele üniversite çatısı altında. Önce bizim bir şeyler bilmemiz lazım. Bize bir şeyler anlatılması lazım. ‘Biz bunun için masaya oturduk, şunun için pazarlık yapıyoruz’ denilmesi lazım. O nedenle bilmediğimiz bir konuda sürece kendimizi sokmak istemiyoruz. Yorum yapınca yarın çıkacak Erdoğan, ‘nerden çıkardınız kardeşim, yok böyle bir şey’ diyecek. Önce bizim ne olduğunu bilmemiz lazım. Düşüncemiz bu.

HALK MEDYA TARAFINDAN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMELİ

DER_4216

Bu süreçte medyaya da çok büyük görev düştüğünü belirten Kemal Kılıçdaroğlu şöye devam etti:

“Belli gazetelerde manşetler var, ‘Silahlara veda'. Oysa hiç kimse ‘biz silahları bırakacağız’ demiyor. Kimsenin de kraldan fazla kralcı olmaya hakkı yoktur. Medya özgürlüğü kavramı çok önemlidir. Medyada iktidar şakşakçılığı farklı bir konudur. Halkın doğru haber alma hakkı vardır. Bu süreçte de halkın doğru haber alma hakkı vardır. Bir demokraside üzerinde durduğumuz temel konu budur.''