Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Esnaf ve Kobilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ümit Koral, Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi yönetimini ve esnafını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün ilçe binasında partililerle bir araya gelmesiyle başlayan program, oto sanayi esnafına yapılan ziyaret ile devam etti.

"ESNAF AĞIR SORUNLAR İLE KARŞI KARŞIYA"

İlk olarak Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi yönetimi ile bir araya gelen CHP heyeti, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Ardından esnafı ziyaret eden CHP'liler, esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "CHP Sarıyer İlçe Başkanımız Sevim Yalınkılıç ile birlikte oto sanayi esnafımızın dertlerini dinlemek üzere Atatürk Organize Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulunduk. Türk ekonomisinin bel kemiği bu tarz yerlerdir. Fakat buradaki esnaf ağır sorunlar ile karşı karşıya. Pandemi tüm esnafa çok büyük dert oldu. 40 yıl vergi veren esnafa devletimiz 40 gün bakamadı. Bunun yanı sıra oto tamircilerinin başka dertleri de var. Bunların başında büyük otomotiv şirketleri piyasadaki hakim durumlarını esnafın aleyhine kullanıyor. Kendi yetkili  servislerinde araçlar tamir olsun diye bu insanlarla haksız rekabet ediyor. Bu kapsamda ya araç parçalarını vermiyorlar ya da yüksek fiyattan satış yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ