CHP’de 1 Kasım genel seçimleri nedeniyle ertelenen delege seçimleri 5 mahallede yapıldı. Sarıyer Merkez, Kazım Karabekir, Çayırbaşı, Kireçburnu ve Ferahevler’de CHP’liler sandığa giderek delege seçimlerinde oy kullandı. Dağevleri’nde kadınlar Sarıyer Merkez’de ise gençler listelere damga vurdu. Sandıklardan çıkan sonuçlar ise “1 Kasım etkisi” şeklinde yorumlandı.

Kazım Karabekir Mahallesi’nde kadınlar fark attı

Kazım Karabekir Mahallesi’nde tamamen kadınlardan oluşan liste diğer listeye fark attı. 12 mahalle delegesinden 11’i, 47 ön seçim delegelerinin tamamı kadınlardan oluştu. Listede tek erkek ise ismi ilçe başkanlığı için geçen Ali İhsan Özdemir oldu. Tamamen kadınlardan oluşturulan delege listesi CHP tarihinde de bir ilk olarak tarihe geçti. Meclis üyeliği için yapılan eğilim yoklamasında üçüncü olan Mali Müşavir Adem Ayverdi de kadınların lisetesine destek verdi.

Merkez delegesi gençleşti

Delege seçimlerinde diğer bir gelişme ise Sarıyer Merkez Mahallesi’nde yaşandı. Daha önce gençlere sıra vermeyenler bu kez geri çekildi. 16 delegenin 8’i gençlerden oluştu.

Büyükdere’de kavga çıktı

Ferahevler, Kireçburnu ve Büyükdere’de de CHP’li üyeler sandıkta yarıştı. Büyükdere’deki seçimde Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz ile eski Mahalle Başkanı İsmail Mırık arasında kavga çıktı. Yumruklaşmaya varan kavgayı partililer önledi.

Seçimlere 1 Kasım etkisi

Öte yandan seçimlerin yapıldığı tüm mahallelerde CHP’nin 1 Kasım genel seçimlerinde Sarıyer’deki başarısızlığı birinci gündem maddesi oldu. Partililerin hedefinde ise Sarıyer’deki birinciliği AK Parti’ye kaptıran ilçe yönetimi vardı. Mahallelerdeki sandıklardan çıkan sonuçlar ise 1 Kasım etkisi olarak yorumlandı.

CHP’de geri kalan 10 mahallenin delege seçimleri ise önümüzdeki hafta sonu yapılacak.