1CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu Sarıyerli kadınlara yönelik geniş katılımlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu, nasıl bir Sarıyer hayal ettiğini ve belediye başkanı olduğunda ilçeyi nasıl yöneteceğini çok sayıda Ayazağalı kadının katıldığı etkinlikte anlattı.

CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Servet Nadir ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi aday adaylarının da bulunduğu etkinlikte konuşan Betül İstanbullu, belediyeciliğin mutfağında yetiştiğini belirtip, Sarıyer’in sorunlarının nasıl çözüleceğini çok iyi bildiğini ifade etti. İstanbullu, “Yöneticiler şimdiye kadar toz aldı, şimdi sıra bizde... Biz kadınlar ince temizlik yapacağız” dedi.2

Etkinliğe katılan kadınlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan Betül İstanbullu'nun konuşması sık sık alkış ve tezahüratlarla kesildi.

"TECRÜBE VE BİRİKİMLERİMİ SARIYER'E HİZMET İÇİN KULLANACAĞIM"

Betül İstanbullu konuşmasında, “20 yıl boyunca belediyecilik yaptım. Önce Sarıyer Belediyesi ardından Şişli Belediyesi. Belediyeciliğin mutfağında yetiştim. Sorunların nasıl çözüleceğini, eksiklerin nasıl tamamlanacağını, neler yapılması gerektiğini bizzat yerinde inceleyerek öğrendim. Sosyal projelerde bulundum. Hep kendime ‘neden olmasın’ sorusunu soruyordum ve CHP’nin yüzde 33 cinsiyet kotası beni çok umutlandırdı. Bu nedenle tecrübelerimi, birikimlerimi ekip arkadaşlarımla birlikte çok sevdiğim Sarıyer için kullanmak üzere ‘Sarıyer Aşkına’ diyerek, hem bir kadın, hem de bir anne olarak Sarıyer’e farklılık ve geniş bir vizyon getirmek üzere yola çıktım” dedi.

Betül İstanbullu'nun vurgulayarak söylediği 'Şimdiye kadar onlar toz aldı, biz ince temizlik yapacağız' ifadesi etkinliğe katılanlar tarafından yoğun alkış aldı. İstanbullu, yöneltilen soruları da cevaplayıp, kadınlara çok güvendiğini ve gerçek değişimin kadın eli ile geleceğini belirtti.