AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Cevahiroğlu, corona virüsü salgınından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan Ramazan ayına kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de corona virüsü salgını ile mücadele ediyor. Bu kapsamda virüsün bulaştığı vatandaşlar tedavi edilirken, ihtiyaç sahibi ailelere de yardımlar yapılıyor. İyilik hareketinin en yaygın olduğu ilçelerin başında ise Sarıyer geliyor. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı da 2 bin 500 aileye yardımda bulunurken, önümüzdeki günlerde bu sayının 7 bine çıkarılması hedefleniyor.

“BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

Corona virüsüne karşı yapılan çalışmaları değerlendiren Cevahiroğlu, “Kurallara ne kadar uyar ve hassas olursak bu zorlu süreci en az etki ile atlatacağız. Cumhurbaşkanımızdan el attaki görevliye kadar çalışmalarımız sürüyor. Halkımız ile birlikte el ele verdik ve bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Sağlık çalışanlarımız da en ön safta yer alarak canı gönülden çalışıyor” diye konuştu.

“YARDIMLARI SİYASET MALZEMESİ OLARAK KULLANMADIK”

Cevahiroğlu, “Devletimiz geçtiğimiz yılın Nisan ayında çok önemli bir çalıştay gerçekleştirmişti. Bu günlerde evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan vefa sosyal destek grupları ile ilgili bir çalışma ve rapor mevcuttu. Çünkü dünyanın gidişatı belli. Bu yüzden dünyanın herhangi bir yerinde çıkacak bir hastalık tüm ülkeleri etkiler. Açıkçası bu çalışmalar da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin faydalarını gördüğümüz bir döneme denk geldi. Bu zorlu süreci hem çalıştay hem Cumhurbaşkanımızın dirayeti hem de Bilim Kurulu’nun doğru bilgilendirmesi ile başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Vefa sosyal destek gruplarının içerisinde ilçelerdeki müftülük, polis, ilçe milli eğitim, Kızılay, kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar ve STK’lar var. Biz AK Parti olarak hiçbir zaman bu yardımları siyaset malzemesi olarak kullanmadık. Çünkü içerisinde bulunduğumuz durum siyasetin çok üzerinde. Cumhurbaşkanı’ndan yerel yönetimlere kadar kimin emeği varsa herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CEVAHİROĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin konuşan Cevahiroğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Cuma günü kuruldu. Bu bağlamda da çok özel bir anlam taşıyor. Gazi Mustafa Kemal’in güzel bir çalışması ve Anadolu insanının da çevresinde toplanmasıyla kurulan meclisimizin 100. yılını kutlu olsun.  Gönül isterdi ki bu salgın hiç olmasın ve coşkuyla bayramı kutlayalım. Ancak bizim için fark etmiyor. Çünkü gerçek anlamda kutlamak sadece şenliklerle değil, gönülden cumhuriyete sahip çıkmakta çok önemli. Olay sadece gösteri yapmakla bitmiyor. Ülkemizin temeli güzel atıldı. 15 Temmuz’da da bu temel yıkılmasın diye vatanımıza sahip çıktık. Ben tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ayrıca bu egemenlik bayramının kutlanması için mücadele eden Cumhurbaşkanımıza ve devlet yetkililerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KEŞKE SARIYER BELEDİYESİ BİZDE OLSAYDI...”

“Ramazan ayı İslam coğrafyası için çok kıymetli” diyen Cevahiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Allah bu ay da insanların gönlüne girmek için çalışmamızı söylüyor. Yaptığımız çalışmalarda bu yönde. Allah rızasını kazanmak ve milletimizin gönlüne girmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda Ramazan ayında da durmayacağız. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Şuana kadar Sarıyer’de 2 bin 500’ün üzerinde yardım yaptığımız aile var. Yakın zamanda da 4 bin aileye yardımımız olacak. Bunu toplamda 7 bine yükseltmek istiyoruz. Gönlüm isterdi ki belediye biz de olsun ve Ramazan ayında gıda yardımı yapmanın yanı sıra gönüllerinde olalım. Biz AK Parti olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ben Sarıyer Belediyesi’ne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Vatandaşın evlerine girin, gıda yardımının yanı sıra onlara pişmiş yemek götürün.”

SARIYER POSTA GAZETESİ