Sarıyer’in tanınan ve sevilen simalarından olan Op. Dr. Cengiz Alp, 24 Haziran ve yaklaşan yerel seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“24 Haziran seçimleri ve bir sonra ki günün iyi yönetilmemesi CHP’lileri ve geniş seçmen kitlelerinde ciddi hayal kırıklığı, karamsarlık ve umutsuzluk oluşturmuştur” diyen Cengiz Alp, şu uyarıda bulundu: “CHP’ye oy veren kitle şimdi geleceğe karamsarlıkla yerel seçimlerde oy vermemeyi hatta sandığa gitmemeyi düşünüyor.”

“Başarılı olacaklarını zannedenler yanılacak”

Seçimlere koalisyon kurarak girecek olan partilerin başarısız olacağını belirten Alp, “Kanama pansuman tedavisi ile kontrol altına alınabilir mi? Tabi ki hayır! Yara kabuk bağlayabilir ama sonra daha ağır bir kanama ile karşılaşabiliriz. Sorun olmadığını varsayanlar eski alışkanlıklarla, grup anlaşmaları ve pazarlıklarla yerel seçimlere gidildiğinde, başarılı olacağını sananlar fena halde yanıldıklarını görecekler” diye konuştu.

“Ön seçim kararı alınsın”

CHP’nin geçmiş yerel seçimlerde ki başarılarını hatırlatan Alp, “1999 döneminde geniş seçmen kitlelerinin isteklerini ve hayallerini görmezden gelenler başarısızlığın altında kalarak topluma büyük bedel ödettirdiler. O halde Ne Yapmalı? 1989 yerel yönetim seçim başarısı ortada duruyor. En kısa zamanda PM toplanmalı ve büyükşehirlerde dahil tüm il ve ilçelerde ön seçim kararı alınmalıdır” sözleriyle çözüm önerisi sundu.

“CHP’yi iktidara taşıyalım”

“Gelin bu defa sözü de kararı da sorumluluğu partimizin gerçek sahibi üyelerine bırakalım” çağrısında bulunan Alp, “Onlar her seferinde duyarlı karar verdiler. Üyelerimiz ve seçmen kitleleri partiyi kiminle hangi ittifak ile iktidara taşıyacağına karar versinler. Haydi Şimdi! CHP yönetimleri Milletvekilleri, başkanlar başarı için el ele verelim CHP 1974,1977 ve 1989 da olduğu gibi Mart 2019’da yerel seçimlerde CHP’yi iktidara taşıyalım.” İfadelerini kullandı.