İstanbul'daki patlamada şehit olan polis memurları için düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılması Türkiye’yi  ayağa kaldırdı.

Yurdun dört bir yanından Kılıçdaroğlu’na destes artarken, Sarıyer’in sevilen doktorlarından Cengiz Alp şunları söyledi. "Bu otoriterleşmeye karşı koyan en büyük güç Cumhuriyet Halk Partisi ve onurlu dürüst Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İnançla yaptığımız muhalefete tahammül edemeyen ve insanoğlunun en son ve en mahrem anını alçakça siyasi istismar alanına çevirmek isteyen bir güruh, en son şehit polis memurlarının cenaze töreninde Cumhurbaşkanı'nın, Başbakanın önünde genel başkanımıza kurşun göstermiştir."

Bu olaylardan hükümetin sorumlu olduğunu ifade eden Cengiz Alp, "Partimiz ve Genel Başkanımızı şiddet ve terörle özdeşleştirmeye kalkan Tayyip Erdoğan ve hükümetin provokasyonu ile ve bu tehditlerle bizi sindirmeye kalkan mafya özentisi alçaklar bilmelidir ki çabaları boşunadır. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin ve hukukun koruyucusu ve bayraktarıdır" dedi.