AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın Kurucu İlçe Başkanı, İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Nurettin Çelik, yaklaşan yerel seçimlerden mülkiyet problemine kadar birçok konuda çarpıcı tespitlerde bulundu.

AK Parti’nin Kurucu İlçe Başkanı olarak 2002’den 2008 yılına kadar 4 seçim gören ve tamamından da başarıyla çıkan Nurettin Çelik, Sarıyer Posta’nın Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu.

“Sarıyer kendi başına bir ilçe değil”

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı olarak Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar öncülüğünde mülkiyet problemini çözdüklerini vurgulayan Nurettin Çelik, “Sarıyer’in ciddi anlamda sorunları var. Deyim yerindeyse 7 kocalı Hürmüz gibi. Sarıyer kendi başına bir ilçe değil. Yani Kağıthane, Bağcılar, Güngören gibi bir yer değil! Çünkü sınırları içerisinde birçok kanun var. Düşünün Anıtlar Kurulu müdahil buraya. Kültür Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi müdahil, daha ne sarayım aklınıza gelen her kurum var. Zamanında çarpık yapılaşma yani gecekondunun önünün açılması bu hale gelmesine neden olmuş. Devlet vatandaşından önce gelip de vatandaşına zemin hazırlamamış. Vatandaş gelmiş kendi meselesini kendi çözmeye çalışınca da içinde bulunduğumuz sorunlar ortaya çıkmış. Fakat Salih Bayraktar öncülüğünde yoğun girişimlerle birlikte bu sorunu çözdük. Üstelik belediye gücünün elimizde olmamasına rağmen” dedi.

“ Ilımlı muhalefet ediyoruz”

Türkiye’de iktidarda olmalarına rağmen Sarıyer’de muhalefette olan AK Parti’nin, ‘Ilımlı muhalefet’ görevi üstlendiğini vurgulayan Çelik, “Vatandaş mahalli idareler yönetimini CHP’ye verdi. Şükrü Bey’e verdi. Bize de muhalefet görevi verdi. Muhalefetteki bir parti olarak biz de bu dönem şunu yaşatmaya çalışıyoruz.  ‘Ilımlı Muhalefet’ diyoruz. Fakat 31 Mart’taki yerel seçimlerde mutlak hedefimiz yerelde iktidarı almak” diye konuştu.

“Hemşeri siyasetine inanmıyorum”

Hemşericilik siyasetinin seçimlere etkisinin olmayacağını söyleyen Çelik, “Hemşeri siyasetine inanmıyorum. 8 yıl görev yaptım. Hiçbir Allah’ın kulu hemşericilik yaptı diyemez. Çalıştığım arkadaşlara bakın. Her memleketten yönetim kurulu arkadaşım vardı benim. Kimi Erzurumlu, kimi Kastamonulu, kimi Giresunlu! Sivaslı var mı Sivaslı’da vardır. Biz Sarıyer’de seçimi alabilmemiz için vatandaşın kabullendiği, gönlüne girebilen ve teşkilatı ile hemhal olmuş adayla kazanırız. Tek başına teşkilatla olmaz, tek başına adayda çözemez. Öyle bir yaklaşımım yok” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın lehine olan konuları destekleriz”

Bu konuda özellikle de parti içerisinden yanlış yorumlara ve eleştirilere maruz kaldıklarına da dikkat çeken Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:”Bazıları yanlış yorumlasa da. Biz vatandaş lehine gelmiş hiçbir şeye ‘olmaz’ demiyoruz. AK Parti grubu olarak yapmak isteyip de yapamadığımız hiçbir olay yoktur. Çok net söylüyorum. Biz Sarıyer’de AK Parti grubu olarak iktidar partisi gibi çalışıyoruz. Örneğin, okullarla alakalı konu vardı. İlk geldiğimizde okulların bakım ve onarım ihtiyaçları vardı. Önergeler verdik. Önerge verirken de politik rant çıksın diye hiçbir şeye girmedik. Derdimiz neydi? Okulların bakım onarımı işleri vardı bunları gündeme getirdik. Muhalefetteki Sarıyer meclis üyesi olarak iktidardaki belediyeye teşekkür etmesi kolay değil. Biz bunu yapıyoruz. Neden çünkü okullardan çocuklarımız istifade ediyor. Parti içinden de maalesef birileri muhalefet etmesine rağmen ‘Ilımlı muhalefet’te ısrarlıyız. Vatandaşın lehine ne varsa yanındayız. Aleyhine olana da sonuna kadar karşı olacağız.”

“Kaliteli bir meclisimiz var”

Muhalefet olarak Belediye Meclisi’nde her zaman Sarıyer’in sorunlarıyla ilgili istediklerini anlattıklarını belirten Çelik, “Meclis olarak gerçekten kaliteli bir meclisimiz var. İktidarıyla muhalefetiyle. CHP’li arkadaşları da katarak söylüyorum. Zaman zaman sesimiz yüksek çıksa da, muhalefetteki arkadaşlar olarak bizlerde konuşuyoruz, iktidardaki arkadaşlarda konuşuyor” şeklinde konuştu.

Risk alanlarına ilişkin çözüm

Sarıyer’in en önemli gündem maddelerinden biri olan ‘Riskli alan’ ilan edilen mahallelerle görüşlerini belirten Çelik, önemli açıklamalar yaptı. Çelik, “Burada meseleye bakışınız önemli. Biz ne istiyoruz AK Parti olarak. Vatandaşın bir defa bu içinde bulunduğu belirsizlikten kurtulmasını Sarıyer’de oturduğu yerde sorunun çözülmesini istiyoruz. Vatandaşın burada kalması ve mülkiyet sorunun da çözülmesini istiyoruz.  Sarıyer Fatih Mahallesi’ndeki sorun nedir? Risk alanı ilan edilerek, çarpık yapılaşmanın çözülerek vatandaşa orda oturacağı, ikamet edeceği binalar yaparak, şu anda depreme karşı olumlu bir sistem geliştirmek. Bizim hedefimiz bu. Derbent olayı bunun çok bariz örneğidir. Belediye bu karara karşı dava açtı, mahkeme riskli alan işlemleri eksik yapıldığı gerekçesi ile belediyenin lehine kararı bozdu. Bunun üzerine ikinci bir ‘riskli alan’ kararı alındı. Biz şunda ısrarlıyız. Vatandaşın, dairesine karşı daire almak şartıyla çözümün vatandaşla birlikte olacağı bir çözümden yanayız. Bu çözüm bunu getiriyor” diye konuştu.