Cengiz Çelebi, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıda CHP’den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Yerel seçim yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatı’ndan Sarıyer Belediyesi başkan aday adaylığını açıklayan son isim Cengiz Çelebi oldu.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği toplantıda konuşan Çelebi, Sarıyer’i ve Sarıyerlileri hak ettiği yere getirmek için yola çıktığını ifade etti. Toplantıya parti üyeleri, meclis üyesi aday adayları, Çelebi’yi destekleyen vatandaşlar ve Sarıyer Posta Gazetesi katıldı.

Toplantıyı aday adaylığını açıklamak ve projelerinden bahsetmek için düzenlediğini, fakat CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan ilçe teşkilatına aday adaylarının vaatlerini yalnızca il başkanlığında açıklayabileceklerine dair kararın geldiğini söyleyen Çelebi’nin kısıtlı açıklamalarından satır başları şu şeklide:

“Hem ülke genelinde hem de Sarıyer’de eğitim seviyesini yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Bu yüzden yerel yönetimlerde atacağımız adımlarla bunu gerçekleştirebiliriz. Sarıyer Belediyesi ilçede çok sayıda öğrenciye eğitim veriyor. Bunu bütün mahallelere yayıp her mahallede bu eğitimi verebiliriz. Bu sayede binlerce gencimize ulaşabiliriz. Atanamayan öğretmenler ile birlikte bunu başarabiliriz. Hem o arkadaşlarımız mesleklerini yapma şansı yakalayabilirler hem de gençlerimiz daha iyi eğitim alabilirler.

Sarıyer’in bugünkü nüfusu 400 bin civarında. Önümüzdeki yıllarda bu sayı 500 bini aşacak. Çünkü ilçemiz çok sayıda göç alıyor. İnsanlar nefes alabilmek için CHP’li belediyelerin olduğu yerlere gidiyorlar. Entelektüel ve birikimli insanlar genelde sahil kesiminde yaşıyor. Oranın yönetimi de bu insanlara göre olmalı. Sarıyer’de bu ilçelerden biri. Tüm bunları göz önünde bulundurarak belediyecilik alanında çalışmaların yapılması gerekiyor.

Sarıyer, İstanbul balıkçılığının yüzde 38,5 gibi bir payına sahip. Yani insanların yedikleri balıkların neredeyse yarısını Sarıyerli balıkçılar avlıyor. Peki bu bölgede balık hali var mı? Yok. Eğer güçlü bir belediyemiz olursa bunu sağlayabiliriz. İBB’yle yapacağımız bürokratik görüşmeler neticesinde ilçemize bu balık halini kazandırabiliriz. Ayrıca sokak aralarında balık satışlarını kaldırabiliriz. Bu işten ekmek yiyen vatandaşlarımıza belirleyeceğimiz yerlerde daha hijyenik ortamda satış yapmalarını sağlayabiliriz.

Gençlerimizi uyuşturucu bağımlılığından kurtarmamız gerekiyor. Eğitim görmeyen, işi olmayan, sosyal aktivitelere katılmayan gençlerimiz bu zararlı maddelerle tanışıyorlar. Bunun önüne geçmenin en önemli yollarından biri spora teşvik etmek. Her mahallemize yapacağımız kapalı spor salonları ile bu zehrin önüne geçebiliriz. Bu kapsamda çalışmalar yapılabilir.”

Toplantı, Çelebi’nin açıklamalarının ardından soru - cevaplar ile sona erdi.

Benzer Haber:

https://www.sariyerposta.com/siyaset/chp-sariyerde-on-secim-israri-h58206.html