can1AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Ayazağa'daki arazilerin Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmesi olayı karşısında Sarıyer Belediyesi’nin duyarsız kaldığını ileri sürdü.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Ayazağa’daki 40 bin metrekarelik arsayı  Mütevelli Heyet Başkanı olduğu İstanbul Şişli Meslek Okulu’na bedelsiz olarak devretmesiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada,  Ayazağalıların hakkının gasp edildiğini belirtip, Sarıyer Belediyesi’nin bu konuda  herhangi bir çalışma yapıp yapmayacağını sordu.

 

AYAZAĞA HUZUR VE MASLAK’A UMUT IŞIĞI DOĞDUcan2

Ayazağa halkının hakkını kimseye yedirtmeyeceklerini söyleyen Halil Canarıkan, “Geçmişten günümüze Ayazağa ve Maslak’ın Sarıyer’e bağlanması ilçeyi yönetenlerin en büyük hayalleri arasında yer alıyordu. Bu hayal gerçekleşti ve Sarıyer hem ekonomik hem de yüzölçümü olarak daha da büyüdü. Yaptığımız araştırmalara baktığımızda Sarıyer halkı kadar en az Ayazağa ve Maslak’ta yaşayan vatandaşlarımız da alınan karardan memnundur. Yıllardır mahallelerine Şişli Belediyesi tarafından doğru dürüst hizmet alamayan ve sorunları çözülemeyen vatandaşlarımıza yeni bir umut ışığı doğmuştur. Bu üç mahallede yaşayan halkımız bu mutluluğu yaşarken birileri onların hakkını gasp etmeye çalışıyor” dedi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ AYAZAĞA HALKININ HAKKINI GASP ETTİcan

Konuşmasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yangından mal kaçırırcasına bir karar aldığını belirten Canarıkan şunları söyledi:

“Sayın Sarıgül, Ayazağa’daki değerli arazileri kendisinin Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu'na bedelsiz olarak devretti. Böylece zaten sıkışık bir yapılaşmanın olduğu mahallede okul, spor alanı ve dini tesis alanı gibi sosyal yapıları yapacak doğru düzgün bir yer kalmamıştır. Şişli Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanarak almış olduğu bu kararla vatandaşlarımızın hakkı gasp edilmiştir. Ayazağa mahallemizde yaşayan halkımız bu kararın iptal olması için doğal tepkilerini ortaya koymaktadırlar. Biz de AK Parti grubu olarak bu mahallelerimizde yaşayan halkımızın yanında olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz.

SARIYER BELEDİYESİ’Nİ DUYARSIZLIKLA SUÇLADI

Ayazağa’da yaşanan bu olay karşısında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in duyarsız kaldığını ileri süren Halil Canarıkan şöyle devam ettİ.

“Unutmayalım ki; Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri de artık bu güzel ilçenin güzel birer mahallesidir. Onların hakkını savunmak Sarıyer Belediye Meclisi’nin bir görevidir. O yüzden AK Parti grubu olarak birilerinin burada keyfi bir şekilde Ayazağa halkının hakkını gasp etmesine izin vermeyeceğiz. Sarıyer Belediyesi’nin de bu konuda net bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz” dedi.
SARIYER BELEDİYESİNİN BU KONUDA HERHANGİ BİR ÇALIŞMASI VAR MI?

Halil Canarıkan meclise verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
-Bir taraftan Ayazağa halkının hakkı gasp edilmeye çalışılırken, Sarıyer Belediyesi’nin tüm bu haksızlıklara karşı herhangi bir çalışması var mıdır? 


-Şişli Belediyesi tarafından gasp edilen 40 bin metrekarelik 4 adet parselin ve kültür merkezinin Sarıyer Belediyesi adına tapu tescil işleminin yapılması için tapu tescil davası açmayı düşünüyorlar mı