CHP İstanbul İl Danışma Kurulu Toplantısı, Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ana gündem maddesinin 24 Haziran seçim değerlendirmesinin olduğu toplantıya, milletvekilleri, ilçe başkanları ve üyeler katıldı.

“CHP büyük bir aile”

Burada bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "CHP çok büyük bir aile diyoruz. Yıllar içinde birçok aksaklığa rağmen, parti içinde yaşanılan birçok sıkıntıya rağmen hepimiz mesele memleketse, çocuklarımızın geleceğiyse parti içindeki yaşanan bütün sıkıntılar bir kenara; yan yana, omuz omuza başarmış bir partiyiz. Bugünlerde de buna ihtiyacımız olduğunu bir kez daha görüyoruz" dedi.

“Eksiklikleri giderip seçimlere hazırlanacağız”

24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili oylamasını doğru stratejilerle tamamladıklarını belirten Kaftancıoğlu, “Her ne kadar söylediklerimiz doğru olsa, söylediklerimize paralel olarak elimizden gelen yapılmış olsa da ortada bir sonuç var ki biz hepimiz, 24 Haziran seçimlerinden kimileri 'kaybettik' demekten hoşlanmıyor ama bunu burada söylemeliyiz, kazanamadık. Eğer bizler 24 Haziran seçimlerinde arzu ettiğimiz sonuçları almış olsaydık bugün daha farklı gündemlerle bir araya gelmiş olacaktık. O nedenle bu seçimlerde neler yaptığımız değil, neleri eksik bıraktığımız ve bu eksiklikleri hep birlikte nasıl tamamlayacağımıza dair ve bundan sonra yine önümüzde önemi kat be kat artan yerel seçimlere nasıl gideceğimize dair yol haritasını işte bugün burada oluşturacağız” diye konuştu.

“Siyaset orta akılla şekillenmeli”

CHP'nin danışma kurullarının çok önemli olduğunu vurgulayan Kaftancıoğlu, “Siyaset kişiler üzerinden değil, egolar üzerinden değil, hırsla değil, siyaset akılla, bilimle hatta bugün toplantıda hedeflediğimiz gibi ortak akılla şekillenirse işte o zaman doğru söylediklerimizi, doğru olduğuna inandığımız mücadeleyi sokaklara taşıyabilir, 24 Haziran'da başaramadığımızı, seçmene ulaştıramadığımız mesajları daha doğru ulaştırabiliriz. Bunları tüm çıplaklığıyla masaya yatıracağız” ifadelerini kullandı.