AK Parti’den 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı olan Şems Çakıroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aday gösterilmemesi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Çakıroğlu, “Seçimlerde aday gibi çalışacağım” dedi.

Sarıyer’in sevilen simalarından ve Sarıyer Belediye Başkan Adaylığı için adı geçen en güçlü isimlerden biri olan Şems Çakıroğlu, kendisinin aday gösterilmemesinin bir şey değiştirmeyeceğini ve partisi için çalışacağını vurgulayarak, “1 Nisan sabahına kadar her zaman ki şevk ve gayretle siyasi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Görevimizi hakkıyla yerine getirmenin kararlılığı içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

İşte Çakıroğlu’nun açıklamaları:

Saygıdeğer Dostlarım,

2019 yerel seçimlerinin aday adaylığı sürecini, noktalamış bulunuyoruz. Şahsıma gösterdikleri itimat ve teveccühten dolayı, hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun, sevgili Sarıyer halkına çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizlere her türlü desteği veren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na ve AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na şükranlarımı sunuyorum.

Bilindiği üzere AK Parti Genel Başkanlığı, Sarıyer Belediye Başkanlığı’na AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Sayın Salih Bayraktar’ı aday göstermiştir. Kendilerini tebrik ediyor, başarılı olacağına yürekten inanıyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Şimdi her birimiz aday gibi hep birlikte seçimlere hazırlanacağız. Ve üstün bir başarı ile Sarıyer Belediye Başkanlığı’nı halkımızın yüksek teveccühü ile yine kazanacağız. 1 Nisan sabahına kadar her zaman ki şevk ve gayretle siyasi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Görevimizi hakkıyla yerine getirmenin kararlılığı içinde olacağız.

AK Parti İl ve İlçe Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım ve Sarıyer Başkan Adayımız Sayın Salih Bayraktar’ın güç birliğiyle seçim çalışmalarını yürüteceğiz.

Partimizin cefakâr, fedakâr, azimli, çalışkan değerli üyeleri ile birlikte azmimizle ve gayretimizle yükleneceğiz. Bu zorlu koşuda hep beraber olacağız. Kader birliği anlayışıyla hareket edeceğiz.

Ve inşallah Sarıyer, AK Parti’li bir belediye olarak yeni döneme merhaba diyecek. Tüm toplumu kuşatan ve kucaklayan bir yönetim anlayışını Sarıyer’e hâkim kılacağız. Başarıyı, vizyonu ve eserleri bu kente hep beraber kazandıracağız.

Ben Sarıyer’e hizmet edebilme aşkı ile yola çıktım. Aynı aşk ve heyecanla devam edeceğim. El ele, gönül gönüle bu yarışı birinci bitireceğimize inanıyorum.

Siz değerli dostlarımıza ve bize omuz veren herkese şükranlarımı bildiriyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”