AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Şems Çakıroğlu, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerden adaylık sürecine dair birçok konuda çarpıcı ve samimi ifadeler kullanan Çakıroğlu, “Kavga için değil, sevgi için geliyorum” dedi.

Sarıyer’in sevilen simalarından ve 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Sarıyer Belediye başkan adaylığı için ismi geçen Şems Çakıroğlu, kendisinin aday gösterilmesi halinde izleyeceği yol haritası ve projeleri ile seçmen karşısına çıkacağını belirtti. Çakıroğlu, seçimlere iddialı bir şekilde hazırlandığını da sözlerine ekledi.

“Memleketim Sarıyer”

Doğma büyüme Sarıyerli olduğunu söyleyen Çakıroğlu, “1971 yılında Sarıyer’de doğdum. Liseye kadar burada okudum. Üniversite eğitimimi de aile ocağımız Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yaptım. Ardından Marmara Üniversitesi’nde ilahiyat bölümünü kazandım. Sosyoloji bölümünden de yüksek lisans yaptım. Sarıyer doğup büyüdüğüm, aile büyüklerimin ebedi istirahatgahı olan memleketimdir” dedi.

“Sarıyer’in hizmetinde olmaktan onur duydum”

Sarıyer Belediyesi’nde memurluk hayatına başlayan Çakıroğlu, başarılılarla dolu iş hayatını anlattı: “1994 yılında Sarıyer Belediyesi’nde memurluk hayatıma başladım. Ardından kısa bir süre nikah şefliği yaparak birçok Sarıyerli ailenin mutluluğunu paylaştım.  Akabinde belediyede kültür müdürlüğü yaptım. Daha sonra İETT’de 4 yıl boyunca şube müdürlüğü yaptım. Sarıyer’e tekrar dönüp 5 yıl belediye başkan yardımcılığı görevini yürüttüm. Bu görevin ardından Beyoğlu Belediye başkan yardımcılığı yaptım. Sarıyer’e hizmet etmekten onur duydum. Son olarak Devlet Demir Yolları daire başkanı görevini üstlendim.”

“Sarıyer’de sevgi ve saygıya dayalı dostluklarım var”

Doğup büyüdüğü Sarıyer’e hizmet etmek istediğini belirten Çakıroğlu, “Başkan yardımcısı olduğum dönemde bana en çok keyif veren olay doğup büyüdüğüm yere bir faydamın olmasıdır. Sarıyer’de hemen hemen herkesle sevgi ve saygıya dayalı bir dostluğum var. Bu insanların benden bir talebi olduğunda onlara yardımcı olabilmek inanılmaz bir zevk verdi. Halkın karşısına çıkıp Sarıyer’de gerçekleştirmek istediğim hayallerimi anlatmak heyecan veriyor” diye konuştu.

“Sarıyer’i daha yaşanabilir hale getirmeye talibim”

“Sarıyer için hayallerim var” diyen Çakıroğlu, “İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan her bir vatandaşın asgari sorunlarını çözerek, onların huzur içerisinde yaşamalarını istiyorum. Bununla alakalı çözüm neyse var gücümle gerekeni yapacağım. Sarıyer’in de kendisine ait sorunları var. İnsanlar yaşamlarını Sarıyer’de sürdürmek istiyor. Buradan gitmek istemiyorlar. Kamu da kendi standartları içerisinde rahatlıkla çözebilir. Burası Allah vergisi güzellikte bir yer. Kamu yöneticileri olarak biz Sarıyer’e ne yapabiliriz diye daha çok çalışmalıyız. İşte ben Sarıyer’i daha yaşanabilir hale getirmeye talibim” ifadelerini kullandı.

“Kavga için değil, sevgi için varız”

Sarıyer’e hizmet eden herkese teşekkür eden Çakıroğlu, “Sarıyer’ kim hizmet etmişse ona minnettarım. Mevlana’nın dediği gibi kavga için değil, sevgi için varız. Ben ilçeye daha çok katkım olacağına inanıyorum. Sarıyer’e başkan olarak hizmetlerimi gerçekleştirmek istiyorum.

Yerel yönetim seçimleri vatandaşın kendi isteği ve beklentisi yönünde oy kullandığı seçimlerdir. Sarıyer’de bu durum biraz daha farklı. Burada insanlar birbirlerini tanıyor. Ve tanımadığı kimseye oy vermiyor. İnanıyorum ki her kesimden destek göreceğim” şeklinde konuştu.

“Kim aday olursa ona destek verilmeli”

Partisinin göstereceği adaya koşulsuz destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Çakıroğlu şunları söyledi: “AK Parti’den Sarıyer’de birçok aday adayı var. Öncelikle belirtmek isterim ki genel merkezimiz kimi aday gösterirse ona destek vereceğiz. Biz de “aday ben olmalıydım, ben yoksam yıkılsın bu divan” anlayışı olmaz, olamaz. Şahsen o adayın ben olacağını düşünüyorum.”

“Hükümet Sarıyer’e büyük yatırımlar yaptı”

AK Parti hükümetinin ilçeye büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Çakıroğlu şöyle konuştu: “Hükümetin Sarıyer’de kendisine yakın bir yönetim yok diye hizmet etmediğini düşünmüyorum. Aksine çok ciddi hizmetlerde bulunduğunu düşünüyorum. Hacıosman’a kadar metroyu getiren, birçok yerde tünel açan, diş hastanesi kuran, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni hizmete sokan, Sarıyer’e Marmaracık Kampı’nı inşa eden de Ak Partili Hükümetler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Bunları gördükten sonra sırf AK Partili değil diye ilçeye yatırım yapmıyor demek doğru olmaz. Fakat Sarıyer Belediyesi de kendi kaynaklarını rantabl ve optimum kullanarak en yüksek verimi alması gerekiyor.”

 “Sarıyer’i turizm cenneti yapacağız”

Başkan olması halinde hayata geçireceği projeler hakkında ipuçları veren Çakıroğlu, “Sarıyer, doğal güzellikleriyle Karadeniz’i andıran bir ilçe.  Maalesef Sarıyer kendi haline bırakıldı ve potansiyeli değerlendirilmedi. Biz burayı çevre turizminin cenneti yaparız. Gastronominin yani İstanbul lezzetlerinin merkezi yaparız. Ayrıca sağlık turizminde de çok önemli bir yere sahip. Doğal güzelliklerini insanlara gösterebiliriz. Turizmi, tarihle buluşturacağız. Kamu, tabiat güzelliğine kendi gücünü katmalı. Sarıyer kendi kaynağıyla çok güçlü işler yapabilir” dedi.

“Gerçek patron halkımız”

AK Parti’nin Sarıyer’de yerel seçimi kazanmasının şifresini veren Çakıroğlu, “Vatandaş elinde ki oy hakkıyla yöneticileri seçer. Bu sebeple yöneticiler vatandaşa mesaj vermez. Aksine mesaj alır. Sarıyer’de yapılan hatalardan biri de budur. Ben o mesajı aldım. Seçmenin oy hareketliliğini göstermesine neden olan etkenlerin içerisinde büyüdüm. Şuan da en büyük problem olan mülkiyet sorununun içerisinde bizzat bulundum. Herhangi bir aday kendisini seçenlerin verdiği mesajları almalı ve onların istediklerini yapacağını taahhüt edemezse, en büyük problemleri çözeceğine ilişkin güven veremezse Sarıyer’de seçim kazanamaz. Sorunları çözmek için çok güçlü bir kamu yöneticisi iradesi gerekiyor. Biz bunu göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer’i, Sarıyerliler ile birlikte yöneteceğiz”

“Sarıyer’i, Sarıyerliler ile birlikte yöneteceğiz” diyen Çakıroğlu, “Burada doğmuş, burada büyümüş ve Sarıyer’e hizmet etmek isteyen Şems Çakıroğlu, güzel ilçemiz ve onun güzel insanları için çalışmaya devam edecek. Sarıyer’i, Sarıyerliler ile birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.