Sarıyer Sivaslılar Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde bütün siyasi parti ilçe başkanlarına söz hakkı verip, Büyük Birlik Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Ömer Çakır’a söz vermemesine sitem etti.

BBP1Geçtiğimiz günlerde SASİDER, tarafında Korupark’ta ilçe protokolüne verilen iftar yemeğine, ilçe başkanlarının konuşması damga vurdu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde, AK Parti, MHP ve CHP ilçe başkanlarına selamlaşma konuşması yapmak için söz hakkı veren dernek yöneticilerinin, iftar programına katılan Büyük Birlik Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Ömer Çakır’a söz verilmemesi tepkiye neden oldu.

Çakır sitem etti

Program sonrası gazetemize açıklamaya yapan Çakır, “Sarıyer’de Büyük Birlik Partisi’nin ilçe Başkanlık görevini yürütmekteyim. SASİDER’in ilçe protokolüne vermiş olduğu iftarda partimize söz hakkı verilmemesi bizleri derinden üzdü. Merhum Kurucu Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Sivaslı olmasından dolayı, söz hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. En azından bu hassasiyet göz önünde bulundurulmalıydı. Bunun dışında da birçok partilimiz ve yönetim kurulumuz da SASİDER’in içinde aktif olarak görev alıyor. Bu kabul edilemez bir durum” dedi.

Levent PEHLİVANOĞLU