24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı olan Giresunlu, Bursa ve Bursaspor aşığı Bülent Akça, Bursa'da ezberleri bozacağını, doğru ve yapıcı muhalefet yaparak, şehre hizmet edeceğini söyledi ve ekledi, "Bir tane Bursa, bir tane Bursaspor var."

Bağımsız aday Bülent Akça, ‘Bursa’mız için birlik beraberlik zamanı’ sloganı ile gece gündüz çalışarak 24 Haziran seçimleri için destek istiyor.

'MUHALEFET SORUNLARI GÜNDEME GETİREMİYOR'

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma yönleri ile Bursa’da örnek gösterilen Akça, Akça, "Kimse kusura bakmasın Bursa'nın sorunları ve dertleri ile dertlenmeyen kişiler partilerin listelerde yer alıyor. Birileri genel başkanı kandırıyor, listede yer almasını istedikleri adamın hiçbir özelliği olmadığı halde, o kişiyi allayıp, pulluyorlar. Sonra ne mi oluyor, şehirler kaybediyor, hizmet gelmiyor, vatandaşın iyi niyeti suiistimal ediliyor. Mesela, yerel muhalefetinde, şehri için ciddi refleks göstermediğini görüyoruz, sürekli ulusal işlerin kuyruğuna takıldıkları için Bursamızın sorunları konusunda kamuoyu oluşmuyor. Bizim derdimiz Bursa. Yaşadığımız bu güzide şehirde trafikten sosyal yaşama, ticaretten, kültüre, sanata, sinemaya kadar çok ciddi sapmalar ve karmaşa var. Mesela, bazı özel hastaneler adeta otopark kâhyası olmuş durumda, hasta yakını hastasını ziyaret gelmiş, derdi, üzüntüsü başından aşmış. Hastanenin çıkışından otopark parası istenmesi kocaman bir skandaldır, ayıptır, gasptır. Buradan yola çıkarak, Bursa'yı yönetenler, hasta yakınlarını mağdur eden bu skandala sessiz kalmamaları gerekiyor."

'TEPKİ GÖSTERDİM, ADAY OLDUM'

Bizi biz yapan değerlerden hızla uzaklaşıldığına dikkat çeken Akça, "Gerek doğduğum Giresun gerekse Doğu Karadeniz halkının hakları ve kültürlerini yaşatma konusunda kurduğumuz derneklerde düzenlediğimiz kültürel etkinliklerde Bursa'yı yönetenler tarafından yalnız bırakıldık. Oysa bizler gibi Bursa dışından gelmiş birçok hemşeri derneklerine ve kültürlerine şehrimizi yönetenler çok ciddi destekler veriyorlar. Bu yola çıkış nedenlerimden bir tanesi de budur yani bizleri yalnızlaştıran Bursa'yı yönetenlere bir tepki ve protesto yüzünden milletvekili adayı oldum. Şu hususun altını çizmek istiyorum, hızla mahalle kültüründen uzaklaşıyoruz. Gençler, a sosyal olmuş durumda. Aynı sokakta, aynı apartmanda oturan insanlar bir birlerini tanımıyor. Eki elimizi başımızın arasına koyup düşünmek zorundayız. Geleneklerimizi, kültürümüzün üzerine atılan külü, tozu süpürmek zorundayız" şeklinde konuştu.