CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, referandum sonuçlarını değerlendirirken ilginç bir benzetme yaptı. YSK’nin referanduma aldığı kararlarla gölge düşürdüğünü söyleyen Deniz, “Adeta Hayır cephesinin eli kolu bağlanmış kaleci, Evet cephesi ise hiçbir kurala bağlı olmadan bu kaleciye arzu ettiği yerden penaltı çeken futbolcu görünümündedir.”dedi.
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, referandum sonuçlarının ardından ilk değerlendirmesini bugün yaptığı yazılı bir açıklama ile gerçekleştirdi. Deniz, referanduma gölge düştüğünü belirttiği açıklamasında, “16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum, ilçemizde kayda değer herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmıştır. Bu olgunluğu gösteren bütün partililere, kurumlara ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Değiştirilmek istenen 18 maddelik anayasa değişiklik teklifi Evet ve Hayır cephesinde adil olmayan koşullarda yapılmıştır. Bir tarafta olağanüstü hal koşulları, diğer tarafta hükümetin devletin bütün gücünü, aracının, uçağını, valisini, Kaymakamını, Emniyet gücünü kullanarak referandum çalışması yapan Evet cephesi, diğer tarafta baskı ve imkansızlıklar altında çalışma yapan Hayır cephesi, Referandum eşit, adil ve demokrat ortamda yapılmasını engellemiştir.”dedi.

YSK ÜLKE GENELİNDE GÖLGE DÜŞÜRMÜŞTÜR

CHP İlçe Başkanı Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu referanduma ülke genelinde gölge düşürmüştür. Mühürsüz oy pusulası ve mühürsüz zarfların ve Evet mühürlü pusulaların  geçerli sayılmasına yönünde Seçim günü Sandıklar açıldıktan sonra seçim kurulunun kanunları yasaları hiçe sayarak bu oyların geçerli sayılması yönünde aldığı karar kabul edilemez. Bu konudaki itirazımızı İlçe Seçim Kuruluna bugün saat 13.30 itibarı ile yapmış bulunmaktayız. Gerek referandum süresindeki adil olmayan şartlar gerekse YSK’nın seçim bittikten sonra kanunlara aykırı olarak almış olduğu karar, seçime gölge düşürmüştür. Adeta Hayır cephesinin eli kolu bağlanmış kaleci, Evet cephesi ise hiçbir kurala bağlı olmadan bu kaleciye arzu ettiği yerden penaltı çeken futbolcu görünümündedir.

SARIYER HAYIR DİYOR DEDİK, SARIYER HAYIR DEDİ.

Sarıyer’deki referandum sonuçlarını değerlendirerek açıklamalarını sürdüren Deniz, “İlçemizde oy kullanan seçmenin Yüzde 60’a yakını 18 madde ile yapılmak istenen rejim değişikliğine Hayır demiştir. Bu Hayır oylarında Anayasa teklifini hazırlayan MHP ve AK Partili vatandaşlarımız da vardır. Her kesimden insanlarımız, sivil toplum kurumları da vardır, ancak Sarıyer’de ana gövde, taşıyıcı unsur, Cumhuriyet Halk Partisinin kadroları olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Referandum değerlendirmesinde mahalle sonuçlarına da yer veren Deniz,   “Ak Parti bu seçimde güçlü olduğu mahallelerdeki üstünlüğünü dahi kaybetmiştir. İstinye Mahallesi bunun tipik örneğidir. Ayazağa Mahallesinde 1 Kasım seçimlerine göre yüzde 100 oy kaybına uğramıştır. Pınar Mahallesi gibi güçlü olduğu bir mahallede başa baş noktasına gelinmiştir. Diğer güçlü olduğu FSM ve Ferahevler Mahallelerinde ise kendileri adına büyük oy kaybına uğramışlardır. Birinci oldukları, Kemer, Kocataş, PTT Evleri, Yeni Mahalle, Garipçe Mahalleleri seçmen sayısı olarak çok az seçmeni olan mahallelerdir. Örneğin Garipçe bir sandıkta 307 seçmeni olan bir mahalledir. Demokrasi ve Cumhuriyet adına mücadelemiz devam edecektir.”dedi.

Deniz referandum değerlendirmesini şöyle tamamladı: “Bütün bu olumsuzluklarda zor şartlarda, can güvenliğini hiçe sayarak, ev ev, sokak sokak, gece gündüz azimle çalışan Sarıyenliler’e Hayır’a destek veren partililere STK’lara ve CHP Kadın Kollarına, Gençlik kollarına ve CHP’li üyelerimize sonsuz teşekkür eder, birlikte Demokrasi ve Cumhuriyet Mücadelemizi devam ettireceğimizi beyan ederim.”