Darbe gecesi Borsa İstanbul önünde darbeci askerler tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Şevket Uzun ile Fatih Satır için yapılan anıt Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile şehit yakınlarının katılımıyla açıldı.

Darbe gecesi Borsa İstanbul önünde darbeci askerler tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Şevket Uzun ile Fatih Satır için yapılan anıt Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Saya Kaya, ve şehit yakınlarının katılımıyla açıldı.
Terör örgütü FETÖ/PDY üyesi askerler tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde İstinye’de bulunan Borsa İstanbul önünde askerlerin ateş açması sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Şevket uzun ile sivil vatandaş Fatih Satır ile bölgede yaralananlar için yaptırılan darbe anıtı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılımıyla açıldı.

58Törene Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın yanı sıra Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Sarıyer Kaymakamı Osman Gürsoy Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Borsa İstanbul önünde şehit edilen polis memuru Mehmet Şevket Uzun'un eşi Nuriye Uzun, oğlu Ahmet Taha Uzun ile şehit olan Fatih Satır'ın babası Turan Satır ve bölgede darbeci askerlerin kurşunlarıyla yaralanan vatandaşlar katıldı. Borsa İstanbul'a gelen Bakanı Kaya'nın önce Fatih Satır'ın babası Turan Satır sonra ise şehit polis Mehmet Şevket Uzun'un eşi Nuriye Uzun ile sohbet ederek yaralılarla ilgilendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında başlayan programda ilk olarak darbe şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu. Programda konuşan Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, darbe girişiminde canlarını hiçe sayarak Bors İstanbul önüne gelen tüm polis ve vatandaşlara teşekkür etti.

BAKAN KAYA: MİLLETÇE ÇOK BÜYÜK BİR SINAV VERDİK 

15 Temmuz'u ve o gecenin yaşanmasına sebep olanları hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Milletçe çok büyük bir sınav verdik. Kardeşliğimizi bozmak için alçakça aylarca plan yapanların milletin iradesini yok etme girişimine maruz kaldık. Her şeyi ince ince hesap etmişlerdi. Cumhurbaşkanımızı dahi nasıl öldüreceklerini ince ince hesap etmişlerdi. Ama hesap etmedikleri bir şey vardı. O da bu şanlı milletin varlığıydı. Canını vatanından daha çok seven kadınlarımızı çocuklarımızı, vatanın yiğit evlatlarını hesap etmemişlerdi" dedi.

FETÖ Terör Örgütü'nden hesap sorulmaya başlandığını belirten Bakan Kaya, "FETÖ terör örgütü ve bu örgüte destek verenler devletin tüm kurumlarından bir bir temizleniyor. Bu güne kadar yaptıkları hainliklerin hesabını soracağız. Ben inanıyorum ki 15 Temmuz akşamı milletimizin gösterdiği siyaset üstü birlik ve beraberlik öyle kolay kolay sarsılmayacak" diye konuştu.

Darbe gecesi şehit olan Fatih Satır ile Mehmet Şevket Uzun'un unutulmayacağını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, "Darbe girişimi gecesi babasına telefonda buraya şehit olmaya geldim diyen Fatih Satırın cesaretini de Allah'ım bizim mahallemize de bir şehit nasip et diye dua eden Turan Satır amcamızın metanetini de unutmayacağız. Darbecilerle Borsa İstanbul önünde korkusuzca çatışan Mehmet Şevket Uzun kardeşimiz de şehadetiyle ailesine sarılmaz bir durum emanet etmiştir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından şehitler için dua edildi. Bakan Kaya ile programa katılanlar yapılan duaya eşlik etti. Dua sonrasında ise Borsa İstanbul önünde şehit Fatih Satır ve Mehmet Şevket Uzun adına yapılan anıtın açılışı yapıldı.

Darbe gecesi oğlu Fatih Satır'ı kaybeden Turan Satır, şiir okuyarak, "Allah bu milletin birliğini beraberliğini bozmasın" dedi