CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Meclisi’nde kabul edilen Emirgan Mahallesi’nde 700 kişiye tapu yolu açan İmar Islah Planı’nın Ak Partililer tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilmesi halinde teşekkür edeceklerini söyledi.
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi’nin vatandaşlarında büyük bir katılımı ile gerçekleşen Ocak Ayı Meclisi’nde CHP ve Ak Partili Meclis üyelerinin ‘Oy birliği’ ile kabul edilen Emirgan Mahallesi’nde yapılan İmar Islah Planı ile ilgili Sarıyer Posta’ya özel açıklamalarda bulundu. Genel Yayın Yönetmeniz Levent Pehlivanoğlu ile konuşan Deniz, “Biz CHP olarak Sarıyer Belediyesi’nde gücümüz vardı bunu geçirdik. Şimdi sıra Ak Parti’de. Madem vatandaş lehine çalışıyorlar o zaman vatandaşın tapularına kavuşması için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de onlar geçirsin. O zaman teşekkür edelim.”diye konuştu.

O DÖNEM YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİK

İmar planlarıyla ilgili eskiye giden Mehmet Deniz, 2003 yılında Sedat Özsoy’un Belediye Başkanı olduğu dönemde yapılan planları hatırlatarak, “Ben o dönem yapılan planlara karşı çıktım. ‘Sarıyer’in gerçekleriyle uyuşmuyor’ diye. Yeşil alanı konut, konut yeşil alan olarak ayrılmıştı. ‘En kötü plan plansızlıktan iyidir’ diye yapılmış bir plandır. Bir gecede çıkartıldı. 15 bine yakın itiraz yapıldı. Kayıtlarda vardır. Plan yaptık geçirelim dedik. Bu çok büyük yanlıştı. Meclis kürsüsünden karşı çıktık. Yanlış olduğunu söyledik.”diye konuştu.

BİZ YAPTIK DEMENİN BİR MANASI YOK İŞTE BELGE

Ocak Ayı Meclis Toplantısı’na katılan Mehmet Deniz, toplantıda “Tapu tahsis belgelerini biz uzattık” diyen Ak Parti Grup Sözcüsü Belediye Meclis Üyesi Nurettin Çelik’in yaptığı konuşmayı hatırlatarak, belgelerle cevap verdi. Deniz, “Nurettin Bey, biliyorsunuz Meclis kürsüsünden çıkıp ‘Biz uzattık’ dedi. Ben o dönem İl Başkanımız Murat Karayalçın ile görüştüm. Sonra o zaman Akif Hamza Çebi grup sözcüsüydü. Bizzat önerge verdi.  5 yıl istemişti. Olmadı 3 yıl olarak uzatıldı. Akif Hamza Çebi bir önerge vermişse, biz yaptık demenin manası yok. Meclis’te belgeyi Başkana verdim, çıktı gösterdi. 2009’da biz AKP’den belediyeyi aldık. 2014’te 25 bin fark attık. Vatandaş cahil değil. Bunu görüyor.”diye konuştu.

SİZ GEÇİRİN TEŞEKKÜR EDELİM

Ak Partililere seslenen Mehmet Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama şimdi buna sahip çıkıyorlar. Madem öyle kim yaptıysa teşekkür ederiz. Şimdi gelsinler bu sorunu çözelim. Madem halkın refahını ve ferahını istiyorlar. Biz Sarıyer’de iktidardayız, Meclis’ten geçirdik. Sıra onlarda. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirsinler. Sarıyer kazansın, vatandaş kazansın. Biz de çıkıp teşekkür edelim.” dedi.

SEN YAPIYORSAN VATANDAŞA DA FAYDAN OLSUN

Ak Partililerin İmar Islah Planı’ndaki hukuki eksiklikler olduğu yönündeki eleştirileri hatırlatan Mehmet Deniz, “Gecekondunun içine villa yap sonra çık Gökan Zeybek Zekeriyaköy’de oturuyormuş da, oradaki vatandaşın sorununu nasıl çözecekmiş. Ali Usta sen mi vatandaşın halinden anlayacaksın. Her taraf gecekondu ortada bir tane villa var. Kimsede tapu yok, villanın tapusu var. Ya sen faydalan bir şey demiyoruz. Ama oradaki vatandaşı da faydalandır. Bu planlarda bir tane eksik varsa oturup konuşalım. Karşılıklı tartışalım. Aksini söyleyen bir arkadaş varsa çıksın karşıma bende ispat edeyim. Doğruyu bulalım. Sarıyer kazansın. Sarıyerliler kazansın. Vatandaş kazansın. Hepimiz bunu istemiyor muyuz? Madem bunu istiyoruz. El birliği ile çözelim bunu. Gözümüzün içine baka baka yalan söylenmez ki?” diye sözlerini tamamladı.

http://www.sariyerposta.com/