AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Maslak Atatürk Oto Sanayi esnafının düzenlediği iftar programına katıldı. Yıldırım’a, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu eşlik etti.

23 Haziran’da yapılacak İBB seçimleri kapsamında İstanbul’un tüm ilçelerini gezerek vatandaş ve esnafla bir araya gelen Binali Yıldırım’ın son durağı Sarıyer oldu.

Esnafla uzun süre sohbet etti

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Maslak'ta Oto Sanayi esnafı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada esnafla uzun uzun sohbet eden Yıldırım, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yıldırım, basın açıklaması sırasında İBB Spor İstanbul'un iftarına telefonla bağlandı. Spor İstanbul'un faaliyetlerini yakından takip ettiğini söyleyen Yıldırım başarılarından dolayı tebrik etti.

“Demokrasi bayramını kutlamaya hazır mısınız?”

Yıldırım, "Biz büyük bir aileyiz inşallah bu ailemiz 23 Haziran'da İstanbul bayramını kutlamaya hazırlanıyor. Ramazan bayramından sonra 23 Haziran'da İstanbul demokrasi bayramını kutlamaya hazır mısınız?" diye sordu.

“Katakulli var, seçimin kazanıldığı yok”

23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerine değinen Yıldırım, “İstanbul dünyanın merkezi, dolayısıyla İstanbul'da yapılacak her şey iyi veya kötü doğrudan Türkiye'den etkiliyor. İstanbul hapşırsa Türkiye nezle olur. İstanbul ekonominin 3'te 1'i, nüfusun 5'te 1'i, turizmin 3'te 1'i dolaysıyla buranın belediye başkanın görevi de yeni yatırımcıları buraya çekmek, daha çok istihdam, iş imkanları sağlamak. Çöptü, çukurdu şimdi bunlar konuşuluyor mu? Hayır ama biz bunu yaşadık. Evlatlarımızın bir daha yaşamaması için işi 23 Haziran'da sıkı tutacağız. Katakulli var. İstediğiniz soruyu sorun cevaplarım. Seçim falan kazanıldığı yok” diye konuştu.

“Zerre kadar müsemma göstermeyiz”

Mülteci konusu hakkında da konuşan Yıldırım, “İstanbul'da yabancılar var. Belirli ilçelerde yoğunlaşmış vaziyette. Biz şunu diyoruz; 'buranın huzurunu bozarsan, güvenlik sorunu oluşturursan hiç kusura bakma kulağından tutar atarız' güvenlik esastır. Yabancılar konusundaki benim görüşüm duruşum çok açık nettir. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarına zarar verirlerse, güvenlik asayiş konularında bize zarar verirlerse zerre kadar müsemma göstermeyiz” ifadelerini kullandı.