Beşiktaş Belediye Meclisi, Ocak ayı meclis oturumunda ilçedeki cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasıyla ilgili sunulan önergeyi oy birliğiyle kabul etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Özgürlükçü sosyal demokrasinin gereğini yapıyoruz.” dedi.


Belediyeden yapılan açıklamada, konu ile ilgili mecliste CHP Grup Başkanvekili Eyüp Birgün'ün söz aldığı belirtildi. Birgün'ün meclise sunduğu yazılı önergesinde şu ifadelere yer verildi: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 2 Aralık 2014 tarihli kararı, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14-6 ve 15. maddesinin 5. fıkrasının son cümlesi uyarınca cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadethanelere tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması için cemevlerinin 'İbadethane' olarak değerlendirilerek yasanın tanıdığı hak ve hizmetlerinden yararlandırılması hususunda önergemizin Hukuk Komisyonu'na havalesini öneriyorum."

Önerge, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

murat haznedarHAZİNEDAR: ÖZGÜRLÜKÇÜ SOSYAL DEMOKRASİNİN GEREĞİNi YAPIYORUZ


Konu ile ilgili açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "İnsanlar inanç konusunda istedikleri şekilde ibadetlerini yapmakta özgürler. Biz Beşiktaş'ta özgürlükçü sosyal demokrasiye inanlar olarak bugüne kadar kilisede, sinagogda, havrada, camide ve cemevinde insanların ibadetlerini rahat ve özgür bir şekilde yapmaları için üzerimize düşen tüm görevlerimizi yerine getirdik. Bundan sonra da görevlerimizi yerine getireceğiz. Bugün mecliste aldığımız kararla da bu görevlerimizi yerine getirmeyi resmileştirdik." diye konuştu.