Sarıyer Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumunda gündem Suriye’nin İdlib şehrinde Türk askerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklerdi. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantıda şehitler minnetle anıldı.

Meclis toplantısı saldırıda şehit olan askerlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Oturumu Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun yönetirken, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç ve az sayıda Sarıyerli takip etti.

“ASKERLERİMİZİN AYAĞINA TAŞ DEĞMESİN”

Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “Kelimelerin yetersiz olduğu günlerden geçiyoruz. Bu kürsüden şehit haberlerini vermemeyi temenni ediyoruz. Bölgede görev yapan askerlerimizin ayağına taş değmeden yuvalarına dönmeleri en büyük arzumuz. Bu vesile ile bir kez daha ülkemize başsağlığı diliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar temenni ediyorum” dedi.

“ASLA YILGIN İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”

Oturumda gündem dışı konuşmak için söz alan AK Parti Meclis Üyesi Tolga Savun, “Bilindiği üzere Suriye’deki rejim bazı devletleri arkasına almanın şımarıklığı ve küstahlığı ile haddini aşarak askerlerimize saldırdı ve 36 Mehmetçiğimizi şehit etti. Öncelikle bu vatan için can veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu millet, vatanı ile bayrağı söz konusu olduğunda her zaman birlik ve kardeşlik içerisinde kenetlendi. Şahadeti en güzel rütbe bilen bir aşkla ve kahramanlıkla yoğruldu. Bu yüzden acımız büyük olsa da asla yılgın içerisinde değiliz” ifadelerini kullandı.

DELİHASAN’DAN BİRLİK VURGUSU

MHP Meclis Üyesi Mehmet Delihasan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 27 Şubat 2020’de İdlib kırsalında katil Esad unsurları ile zalim işbirlikçileri tarafından alçak bir hava saldırısına maruz kaldı. Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler Regaib Kandili’ni kana buladı. Saldırı nedeniyle 36 kahramanımız şehit olurken, onlarca Mehmetçiğimiz de yaralandı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü askeri müdahale hakkını ve mücadele kararını haklı görmekteyiz. Başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’nda Allah Mehmetçiğimize yardımcı olsun. Ayrıca bugünlerde siyasi tartışmaların fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Allah’tan şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

BU ACILARI UNUTMAYACAĞIZ”

CHP Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi ise şunları söyledi: “Suriye’nin İdlib bölgesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik gerçekleştirilen hava saldırında 33 kahraman evladımız şehit düştü ve 32 evladımız da yaralandı. Ertesi gün yine aynı bölgede gerçekleştirilen operasyon dahilinde 1 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Son 24 saatte 34 vatan evladı hayatını kaybetti. Millet olarak tarifi imkansız bir acı yaşıyoruz. Her şeyden önce vatan uğruna şehit düşen tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bu acıları unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Konuşmaların ardından Meclis gündemine gelen 8 madde kabul edilerek, komisyonlara havale edildi. Maddeler görüşüldükten sonra 6 Mart Cuma günü yapılacak olan oturumda oylanacak.

SARIYER POSTA