1A29 Mart 2009’dan beri yoğun bir şekilde çalışıp, Sarıyer’in sorunlarını çözmek için çaba harcayan Sarıyer Belediye Meclisi, yeni bir seçime iki buçuk ay kala görüşecek gündem maddesi bile bırakmadı. Meclis bu nedenle her ayın pazartesi ve Cuma günleri yaptığı rutin toplantısını bugün gerçekleştirmeyecek.

Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Coşkun, Sarıyer Posta’ya, “Görüşecek gündem maddesi olmadığı için toplanmayacağız. Bir sonraki toplantı 3 Şubat Pazartesi yapılacak” dedi.

SARIYER BÜYÜK GELİŞME KAYDETTİ

CBeş yıl önceki yerel seçimde halkın oylarını alarak Sarıyer Belediye Meclisi’ne giren 22’si CHP’li, 12’si AK Partili, 3’ü de MHP’li olmak üzere 37 meclis üyesi o günden buyana büyük bir çalışma temposuna girdi. Sarıyer’in çözüm bekleyen sorunları için birbirleriyle diyalog kurup, kavga yapmadan, tartışmadan çözümler üretip, uygulamaya koyan meclis üyeleri örnek bir çalışma sergiledi.

Başta Belediye Başkanı Şükrü Genç olmak üzere kırmadan, dökmeden, medeni ve çağdaş bir görüntü sergileyen Sarıyer Belediye Meclisi geçen Bzaman içinde Sarıyer’deki mülkiyet sorununu çözme, çarpık kentleşme ve gecekondulaşmayı önleme, kentsel dönüşüm gerçekleştirme gibi önemli konularda somut adımlar atıp, belediye hizmet binası, kültür merkezi, balıkçılar çarşısı, evlendirme dairesi, midyeciler için barınak, yapılmasını sağladı. Ayrıca turizmde büyük bir atak yaşanması, sanayi ve ticaretin büyümesi, halkın ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda gelişmesi de hep bu dönemde oldu.

Hiçbir yanlışa sapmadan, haksızlık yapmadan, yetimin, garip gurebanın hakkını kimseye yedirmeden, toplumun menfaatini kendi menfaatinden önde tutarak çalışan meclis, tüm bu tutum ve davranışlarıyla da örnek bir siyasi topluluk olarak tarihe geçti.

DHALKTAN YENİDEN OY İSTEYECEKLER

İstanbul’un incisi olarak nitelenen Sarıyer’de yaşayan vatandaşların huzuru, güveni, refahı ve mutluluğu için gece gündüz yılmadan çalışan meclis üyeleri çevre ve doğanın korunması ile hayvan hakları konusunda da önlemler alıp, yatırımlar yapılmasını sağladılar.

Sarıyer için çalışmaktan bazen yorgun düşüp toplantılarda uyuklamak zorunda kalan meclis üyelerinden birçoğu bu fedakarlıklarının karşılığını almak için yeniden aday adayı oldu. Önümüzdeki Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimde kendilerini halkın takdirine bırakacak olan meclis üyelerinin bu özverisinin karşılıksız kalmayacağı umut ediliyor. (Sarıyer Posta)