DSCF2402AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Selami Uzun, Sarıyer Posta’ya verdiği röportajda, belediye başkanı olduğu takdirde yapmak istediklerini anlatırken, ilçeyi yöneten siyasilerde nelerin eksik olduğunu da belirtti.

Uzun, Sarıyer’in bir imaj sorunu olduğunu belirtirken, bunun nasıl oluşturulacağı, Sarıyerlilik bilincinin ne şekilde ortaya çıkarılacağının yolunu da gösterdi.

Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nun Sarıyer Posta’nın Kasım sayısında yer alacak röportajından satır aralarında şu görüşler yer alıyor.

-Burada belediyecilik yapanlar Ankara’ya teklif götürecek kadar becerikli değiller. Herhangi bir projeyi, teklifi Ankara’da bir makama götüremeyecek kadar aciz insanlar var. En büyük sorun bu. Sarıyer kendi içine kapanmış köy gibi, siyasiler belediyede avunuyorlar.

DSCF2379-Birileri benden ne bekliyorsa, onların yerine kendimi koyup, siyaset yapma tarzım var. Belediye başkanlığı da öyle yapılması gerekir. Biz vatandaşın yerine kendimizi koyuyoruz.

-Sarıyer imajında bir eksiklik var, bu neyle nasıl sağlanır ona bakmak lazım. Sarıyer’in herhangi bir semti Sarıyer’den daha meşhur. Emirgan’ı Türkiye’de daha çok tanırlar. Sarıyerli’nin önce kendisinin düşünüp Sarıyerli olup olmadığına karar vermesi lazım.

-Selami Uzun AK Parti’nin adayı olursa Sarıyer kazanır. Çıta şu an yüksek. 90 bin oya çıkmış durumda. Bizim oyumuz 90 binin üzerine çıkar fakat CHP’nin oylarından da almamız lazım. Seçimde burada iki partinin yarışacağını sanıyorum.

-Ben hem hizmet hem de sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışacağım, ayrıca popüler belediyecilik yaparım. Belediye başkanının bir hedefi olması gerekir. Yapmak isterse her şeyi yapar.