Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan, yaklaşan yerel seçimler öncesi yaptığı açıklamada, “İstanbul’da, Sarıyer, Ataşehir, Bahçelievler, Büyükçekmece, Maltepe ve Üsküdar başta olmak üzere 39 ilçe aday adaylarımızın dosyalarını genel merkeze sunacağız” dedi.

“BBP, Cumhur ittifakının üvey evladı muamelesi görmüştür” diyen Sayan, “Buna rağmen bu ittifakın içerisinde olmaya devam edeceğiz. Ancak son yapılan İstanbul ve Ankara aday açıklamalarında Cumhur ittifakının içindeki diğer bir partiye İstanbul’dan 3, Ankara’dan da 3 tane ilçe verilirken Büyük Birlik Partisi adeta unutulmuştur. Cumhur ittifakının üvey evladı muamelesi görmüştür” diye konuştu.

Dosyalar genel merkeze sunuluyor

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul’da çıkaracakları adayları belirleme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sayan, “Bu hafta sonu gerek büyükşehir belediye başkanı aday adaylarına gerekse ilçe belediye başkan aday adaylarımızın dosyaları genel merkeze sunulacaktır. Genel merkezimizin uygun göreceği yakın bir tarihte de İstanbul'da adaylarımızın tanıtımı genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, merkez karar yönetim üyelerimizin de katılacağı toplantıda tanıtılacaktır. BBP İstanbul il teşkilatımıza iddialı adaylar müracaat etmiştir. Büyükşehir belediye başkanı adaylığı için gerek partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış İstanbul sevdalısı ehliyet ve liyakat sahibi arkadaşlarımız olduğu gibi teşkilat dışından da müracaat etmiş aday adaylarımız mevcuttur. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarımızdan bir tanesinin seçim müziği dahi hazırdır” ifadelerini kullandı.

Sayan’dan BBP’nin Sarıyer adayı açıklaması

İlçe aday adayları ile ilgili konuşan Sayan, “İstanbul’un 39 ilçesinde adaylarımız mevcut olup özellikle Ataşehir, Bahçelievler, Büyükçekmece, Kartal, Sancaktepe, Maltepe ve Üsküdar’da iddialı adaylarımız bulunmaktadır. Ayrıca Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Eyüpsultan, Küçükçekmece ve Sarıyer adaylarımız bu ilçelerde seçildiğinde hizmet edebilecek ehliyet ve liyakat sahibi arkadaşlarımızdır. Bu ilçeleri özellikle belirtiyorum. Elimde 2014 yılında partimizin aldığı seçim sonuçları var. Bazı ilçelerde bizim aldığımız oylar belediye başkanı değiştirecek güce sahip. Biz bunun bilincindeyiz. Bizim yöneteceğimiz İstanbul’da ahlak ve adalet hakim olur. Şehir tarihiyle, kültürüyle ve doğasıyla barışık olur. Şehirde oluşan rant İstanbulluların hizmetine sunulur. Şehrin büyütülmesi değil, şehirde mutlu ve huzurlu bir yaşam önceliğimizdir. İmar, ulaşım, trafik sorun olmaktan çıkar” şeklinde konuştu.