Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın Sarıyer’in trafik ve otopark sorununa çözüm üretecek olan ulaşım projeleri arasında yer alan tünel ile otoparklar, İstanbul’un ulaşım problemine de önemli bir çözüm önerisi getiriyor.

Tünel projeleri, Yavuz Sultan Selim, Kilyos ve köylerden diğer ilçelere akan trafiğin Sarıyer merkezde oluşturduğu yoğunluğu bitirirken, Emirgan ve İstinye Koru mahallesi ile Sarıyer merkez Sarıdağ altına yapılacak üç tünel otopark, trafiğin önemli sebeplerinden biri olan otopark problemini ortadan kaldıracak. Sarıyer, 7/24 yaşayan prestij caddelerle tanışacak, esnafın yüzü gülecek.

Ticari hayata olumlu etki edecek

Sarıyer’in en büyük sorunlarından biri ulaşım ve trafik. Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer’in ulaşım, trafik ve otopark sorununu çözmek için dikkat çekici projeler hazırladı. Kilyos’tan Dolmabahçe’ye kadar uzanacak olan sıralı tünel projeleri ile Sarıyerlilerin ve İstanbulluların rahat ve konforlu bir yolculuk yapmasını amaçlanıyor. Tünel otopark projeleri ise araç yoğunluğunu ciddi oranda azaltırken, Türkiye’ye örnek olma potansiyeli taşıyor. Hacıosman-Sarıyer merkezi arasına metro, Aşiyan-Rumeli Hisar Üstü arasına finiküler gibi pek çok ulaşıma yönelik proje de bulunuyor. Sarıyer merkezi başta olmak üzere Rumeli Hisarı, Ayazağa gibi önemli mahallelerde prestij caddeler de Sarıyer’in ticari hayatına olumlu yönde büyük etki edecek.

Üniversite ve hastanelere direkt ulaşım

Raylı sistemler projeleri ile Sarıyer’in merkezi noktalarında yer alacak metro ve füniküler projesi, Sarıyer halkı başta olmak üzere tüm İstanbullular için hızlı, modern ve rahat yolculuk imkanı sunacak. Üniversite ve hastane gibi önemli noktalara direkt ulaşım imkânı sağlanacak. Projeler, Aşiyan - Rumelihisarı füniküler çalışması, Kâğıthane - Ayazağa - İTÜ – İstinye metrosu, Hacıosman - Çayırbaşı hastane metrosu, Çayırbaşı hastane - merkez metrosu ve sahil raylı sistem projesini kapsıyor.

Sarıyer’e yeni meydanlar geliyor

Salih Bayraktar’ın projeleri arasında Sarıyer’e geniş yollar ve modern meydanlar da yer alıyor. Trafik sorununa çözüm getirecek yeni yollar ve peyzaj düzenlemeleri, ulaşımı rahat ve keyifli hale getirecek. Prestij caddeler ve meydan düzenlemeleri de yine Sarıyer’in gelişimine katkı sunacak. Meydan ve düzenleme yapılacak olan bölgeler şu şekilde; “Ayazağa meydan düzenlemesi, Ayazağa – Hadımkoru yolu düzenlemesi, Ayazağa – Kurtyolu caddesi düzenlemesi, Kavak - Fener bağlantı yolu genişletmesi ve bisiklet yolu, prestij caddeler (Ayazağa, Sarıyer merkez, Rumeli Hisarı, İstinye), Sarıdağ katlı kavşak projesi, Derbent dal çık (Çamlıtepe), Reşitpaşa - Poligon katlı kavşak projesi.”

Otopark sorununa neşter Sarıyer’den vurulacak

Sarıyer genelinde yaşanan otopark sorununa çözüm geliyor. Otoparklar, özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği işlek lokasyonlarda yapılacak. Sadece Sarıyerliler için değil, tüm İstanbullular için çözüm olacak. Otoparkların yapılacağı adresler şu şekilde; “Emirgan Korusu ve sahil (Hekim Tahsin sokağı), Sarıyer merkez (Sarıdağ sokağı), İstinye Koru Mahallesi, Emirgan Korusu (Katar Caddesi).” Salih Bayraktar’ın otopark projesinin hayata geçtikten sonra tüm ilçelere de öncü olacağı düşünülüyor. Tünel projeleri ise ayrıntılı olarak şu şekilde: “Sarıyer-Çayırbaşı tüneli, Çayırbaşı-Ayazağa tüneli, Ayazağa-Baltalimanı tüneli, Baltalimanı-Dolmabahçe tüneli.”