AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Garanti Koza Evleri’nde Zekeriyaköy Komşuluk Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda imar barışı, bölgenin sorunları ve çözümü konuşuldu.

Toplantıya AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Kızılay Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Komşuluk Birliği Başkanı Levent Hatay ve çok sayıda birlik üyeleri katıldı.

İstanbul’un ciğeri korunsun!

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalarına  hız veren AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Garanti Koza Evleri’nde Komşuluk Birliği üyeleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda öncelilik konu imar barışı olurken İstanbul’un akciğerleri olan Belgrad Ormanı’na yönelik kaygılar ve aylardır bitirilemeyen Zekeriyaköy – Kilyos bağlantı yolu gündem konuların içinde yer aldı. 

Zekeriyaköylüler şikayetlerini dile getirdiler

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda bölgenin sorunlarını ve şikayetlerini dile getiren Komşuluk Birliği üyeleri, problemlerin çözümü konusunda Bayraktar’a görüşlerini ilettiler. İmar barışı ile ilgili düşüncelerini dile getiren üyeler, yasayı desteklediklerini, fakat üzerinde bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini konusunda ortak bir görüş bildirdiler.

Toplantıda söz alan Birlik Başkanı Levent Hatay, “Evlerimizin üzerinde olduğu arazi ile ilgili veya onun için talep edilen ücrette bir sıkıntı yok. Bizim itiraz ettiğimiz konu 150 metrekarelik arsanın değil de, 1,5 dönüm arsanın tamamının hesaplanması. Akabinde de ortaya çıkan miktar olması gerektiğinden daha fazla oluyor” dedi.

Hatay’ın açıklamalarına cevap veren Bayraktar, “Konunun düzeltilmesi hususunda ilgili makamlar ile görüşüp, gerekli adımların atılması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Başkan Hatay, verimli ve samimi havada geçen bilgilendirme için AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a teşekkür etti.