AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, “İmar Barışı adımıyla mülkiyet sorunu bitecek. Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak. Sarıyer ticaret ve turizm şehri olacak” dedi. Bayraktar, Sarıyer’de yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon kişinin mülkiyet problemine çare olan İmar Barışı’nın mimarı olarak gösterilen ve ziyaret için gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, seçim çalışmaları ve ilçenin siyasi haritasını anlattı.

Bayraktar, “Millet ne istiyorsa onu yaptık, yine millet ne istiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Sarıyer ticaret ve turizm şehri olacak. İmar Barışı adımıyla mülkiyet sorunu bitecek. Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak. Bizim mücadelemiz Sarıyer’i ihya ve inşa etme mücadelesidir” dedi.

“Korku siyaseti bitecek”

İlçe başkanı olduğunda Sarıyer’de korku siyasetinin hakim olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: “Bu korku siyasetiyle halk üzerinde baskı oluşturarak 10 yıldır Sarıyer’e zulmediyorlar. Seçim dönemlerinde evlere sahte tebligatlar gönderdiler, evlere işaretler koyarak vatandaşları korkuttular. ‘Evlerinizi yıkacaklar, sizleri Sarıyer’den kovacaklar’ dediler. Üstüne ‘Belediye başkanı olunca üç ay içinde tapunuzu vereceğiz’ diye yalan söylediler. 10 yıl geçti. Hala aynı siyaseti sürdürüyorlar. Sarıyerliyi Sarıyer’de yaşatacak İmar Barışı’nın mimarı biz olduk. Şimdi bunun ekmeğini yemeye çalışıyorlar. Ancak vatandaşımız neyin ne olduğunu gayet iyi görüyor.”

“Onlar hayalini bile kuramazdı”

İlçe başkanı olduktan sonra Sarıyer’in geleceği için kanaat önderleriyle bir araya geldiğini ve halkın sorunlarını masaya yatırdıklarını söyleyen Bayraktar, “İlçenin en büyük sorunlarını mülkiyet, sağlık, ulaşım, otopark ve imar oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Bayraktar, CHP’li belediyenin Sarıyer için hiçbir şey yapmadığını görünce kolları sıvadıklarını belirterek ilçe başkanlığı döneminde CHP’li belediyenin hayalini bile kuramayacağı işler yaptıklarını anlattı.

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın işareti”

“Yaptıklarımız, belediye başkanı seçildiğimizde yapacaklarımızın küçük bir işaretidir” diyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdü: “Sağlıkta yetersiz bir ilçe durumundayken 2015 yılında 44 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezini alt yapısını yılmadan usanmadan hazırlayarak açtık. Akabinde Bahçeköy’de Ruh Sağlığı Merkezimizi hizmete sunduk. 350 yatak, 89 yoğun bakım ünitesi ve 10 ameliyathanesi bulunan İstanbul’un en modern hastanesini Çayırbaşı’nda vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Bu hastanede şu anda günde 2 bin 500 ile 3 bin civarında hasta hizmet alıyor. Sarıyer, adeta bir sağlık merkezi haline geldi.”

“50 yıllık problemi çözdük”

Eksikliklerin giderilmesi için teknik ekipler kurduklarını söyleyen Salih Bayraktar, “Mülkiyet problemine nasıl çözüm üretebiliriz diye arayış içine girdik. Konuya ilişkin raporlar hazırladık ve genel merkezimize sunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da bu raporları ilettik. Bu konuya ilişkin İmar Barışı yasasıyla mülkiyet sorunun çözülmesi adına çok güzel bir yasayı AK Parti olarak çıkarttık. Bu sorun 40-50 yıllık bir problemdi ve çözülmesi gerekiyordu. Yasa ile birlikte Türkiye’deki neredeyse bütün binalar kayıt altına alındı” ifadelerini kullandı.

“Gençliğe yatırım yapacağız”

Gençlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Bayraktar, “Gençleri kötü alışkanlıklardan arındırmak adına gençlere yatırım yapmamız gerekiyor. 250 dönümlük bir tarafı deniz diğer tarafı orman olan araziyi gençlere tahsis ettirdik. Burada içinde su sporları, yelken, kürek, kano, macera parkuru, dağcılık ve okçuluk sporlarının yapıldığı bir alan haline getirdik. 220 öğrencinin kütük evlerde kalabildiği eğitim, seminer ve spor salonlarının olduğu muhteşem bir kampı Sarıyer’e kazandırdık. Gençler bu eğlenceden istifade edebilmek için herhangi bir ücret de ödemiyor. Hizmet odaklı yapılmış bir yatırım burası. Ayrıca 15 bin metrekarelik çocuk üniversitesi ve bilim teknoloji merkezini inşa ediyoruz. Çocuk üniversitesi içinde bilim, teknoloji, astronomi, yapay zeka, kodlama gibi birçok branşları bünyesinde barındırıyor. Buradan da yılda 80 bin çocuğumuz istifade edecek” dedi.

Mahalleye göre proje

Hizmetlerin katlanarak devam etmesi için göreve talip olduklarını söyleyen Bayraktar, “Biz bu hizmetlerin belediye başkanlığımız sonrasında da katlanarak devam etmesini istiyoruz. Sadece kendi seçmenimizin oyuna talip değiliz. Sadece AK Partili seçmenlerin değil Sarıyerli 250 bin seçmenin oyuna talibiz. Her mahallenin kendine göre özelliği ve demografik yapısı mevcut. Cami, sinagog ve kilisenin yan yana olduğu mahallemiz var. Bu nedenle vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüm üretiyoruz. Mahallelerin yapısına, beklentilerine göre projeler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

“CHP’ye bıraksak ilçeyi satacak”

Sarıyer Belediyesi’nin 525 milyon TL borcu olduğunu söyleyen Bayraktar, “Borcun yanı sıra şu an belediyenin her tarafı hacizli. Ayazağa’da üzerinde vatandaşların evinin işyerinin bulunduğu bir arsayı belediyenin SGK’ya olan borçlarına karşılık SGK’ya devretme kararı aldılar. Bıraksak Sarıyer’i satacaklar. 400 milyon bütçesi olan bir belediyenin ortada eseri yok ama belediye başkanı 2,5 milyon TL’lik arabaya biniyor. Seçildiğimizde önce bu arabayı iade edeceğiz ve tasarrufa makam aracı olarak kendi arabamızı kullanarak başlayacağız” şeklinde konuştu.