AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Salih Bayraktar, imar barışını ve 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde partisinin seçim stratejisini Levent Pehlivanoğlu’na değerlendirdi.

“Sarıyer’de 13 bin üzerinde başvuru yapıldı”

İmar barışı yasası kapsamında verilen yapı kayıt belgesine yapılan başvurular hakkında bilgiler veren Bayraktar, “Bağlar Mevkii’nde bulunan imar barışı ofisimize 13 bin üzerinde başvuru oldu. Başvuruların 31 Ekim tarihine kadar daha da artacağını düşünüyorum. Sadece bire bir başvuru değil, aynı zamanda internet üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Fakat şunu belirtmekte fayda var. İmar barışı ofislerinde yapılan işlemler daha sağlıklı oluyor. Kesinlikle hata ve yanılma payı olmuyor. Çünkü burada görev yapan arkadaşlarımız son derece donanımlı ve bilgili. Bu kapsamda ofisimizde yaklaşık 40 personel hizmet veriyor” dedi.

Bayraktar’dan çarpıcı uyarı

İmar barışı ile büyük bir sorunu çözdüklerini söyleyen Başkan Bayraktar’dan dikkat çeken bir uyarı geldi. Bayraktar, “Mülkiyet sorunu, Sarıyer’in 30 yılı aşkın süredir çözülemeyen en büyük problemiydi. Adeta ilçemizin kanayan yarasıydı. AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı olarak, ekibim ile birlikte yoğun çalışma sonucunda bu sorunu çözdük. Ancak küçük bir hatırlatma yapayım. İmar affından yararlanarak yapılarımızı yasal hale getirirken Sarıyer’in tarihi ve kültürel yapısına zarar vermememiz gerekiyor. Buna en üst düzeyde dikkat etmemiz lazım” diye konuştu.

“Sarıyer, AK Parti iktidarında şaha kalkacak”

Sarıyer’de muhalefet konumunda olmalarına rağmen yaptıkları hizmetlere değinen Bayraktar, “Mevcut durumda Sarıyer’de muhalefet konumunda olmamıza rağmen ilçemize bu kadar hizmeti yaptıysak, Sarıyer Belediyesi’ni kazandığımızda gelecek hizmetleri siz düşünün. Bundan da büyük gurur duyuyoruz. Allah nasip ederde bu hayalimiz gerçekleşirse AK Parti iktidarı, İBB ve yerel belediyemizin oluşturacağı güç birliğinden en karlı Sarıyer çıkacaktır. Gerek esnaf ziyaretlerimizde gerekse sahada yaptığımız çalışmalar esnasında vatandaşlarımız bize ve partimize büyük teveccüh gösteriyorlar. Bu seçimde onların desteğiyle AK Parti’nin Sarıyer’de kazanacağına yürekten inanıyorum. İlçemizi hak ettiği yerlere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sonuç olarak Sarıyer kimsenin tapulu yeri değil. Bu bir hizmet yarışıdır. Halk kimin daha iyi hizmet yapacağına inanırsa onu destekleyecektir. Ancak şunu da göz ardı etmeyelim ki yaklaşık 10 yıllık süreçte yapılanlara bakıldığında elle tutulan bir hizmetin olmadığını görüyoruz. AK Parti olarak biz bunu değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yatırımların altında AK Parti’nin imzası var”

“İlçe belediyesinde iktidar olmamamıza rağmen büyük işlere imza attık” diyen Bayraktar, şöyle devam etti: “Allah nasip ederse daha iyilerini de yapacağız. Sarıyer’de ki büyük yatırımlara bakarsanız altından AK Parti’nin imzası olduğunu görürsünüz. Tabi göreve geldiğimden bu yana başımızı seçimlerden kaldıramadık. 2019 Mart ayında da yeni bir seçime gideceğiz. Fakat yorulmadan çalışmalarımıza ve hizmetlerimize devam edeceğiz.”

“AK Parti’de koltuk kavgası olmaz”

Yaklaşan yerel seçim öncesi Sarıyer’de en çok merak edilen konulardan biri de “AK Parti’nin adayı kim olacak?” sorusu. Konuyla ilgili konuşan Bayraktar, şunları söyledi: “AK Parti’nin geleneğinde koltuk ve seçim kavgaları yoktur. Bunu başka siyasi partilerde görebilirsiniz, ancak bizim partimizde böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu durum yaklaşan yerel seçimlerde ilçemizde gösterilecek aday için de geçerli. Bu konuda ki tek yetkili merci genel merkezimiz. Parti yöneticilerimiz gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra en doğru ismi belirleyeceklerdir. Burada bizlere düşen görev kim aday olursa olsun onun etrafında toplanıp elimizden gelen bütün desteği vermek.”