Sarıyer Muhtarlar Derneği üyesi 22 muhtar, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. “Tüm Sarıyerlileri ve muhtarlarımızı Sarıyer’e hizmet seferberliğimizin bir parçası olarak görüyorum” diyen Bayraktar, Sarıyer’de bulunan iskelelerin ihya edileceği müjdesini verdi.

Ziyarette Ayazağa Mahallesi Muhtarı Mustafa Karaman, Bahçeköy Merkez Mahallesi Ayşe Çoban, Baltalimanı Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Arslan, Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Aktan, Çayırbaşı Mahallesi Muhtarı İbrahim Bektaş, Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Demirciköy Mahallesi Muhtarı Nebahat  İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Osman Karaçam, Gümüşdere Mahallesi Muhtarı Abdullah Gündoğdu, İstinye Mahallesi Muhtarı Recep Alkan, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Raşit Erbaş, Kireçburnu Mahallesi Muhtarı Genco Çağlayan, Kilyos Mahallesi Muhtarı Ahmet Turgut Serdarlı, Kocataş Mahallesi Muhtarı Ferda Yıldırım, Maslak Mahallesi Muhtarı Aslı Nalbant Bütüner, Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, Poligon Mahallesi Muhtarı Hasan Kılıçöz, Reşitpaşa  Mahallesi Muhtarı Celal Selim, Rumelifeneri Mahallesi Muhtarı Şafak Kılıç, Zekeriyaköy  Mahallesi Muhtarı Semra Özkaya da hazır bulundu.

“Muhtarlar ekibin bir parçası”

Muhtarlara ziyaretleri için teşekkür eden Salih Bayraktar, muhtarları 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde  ve sonrasında Sarıyer’de başlatılacak hizmet seferberliğine destek olmaya davet etti. Bayraktar, “Sizlere bir siyasetçi olarak konuşmuyorum. Sarıyer’in geleceğini teminat altına almak için birlikte çalıştığımız ve çalışacağımız ekibin bir parçası olarak görüyorum” dedi.

Muhtarların taleplerini dinledi

Sarıyer ile ilgili 30’a yakın projelerinin olduğunu ifade eden Salih Bayraktar, projeleri Sarıyerlilere danışarak, taleplerini dinleyerek ve ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturduklarını vurguladı. Bayraktar, seçim süresi boyunca kapı kapı dolaşarak Sarıyerlilerin taleplerini kayıt altına alacaklarını ve bu projeleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Muhtarlar da görüşme sırasında Sarıyerlilerin beklenti ve taleplerini dile getirdi. Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Darüşşafaka Mahallesi Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer’in en büyük probleminin mülkiyet sorunu olduğunu ve İmar Barışı’yla birlikte vatandaşın yeniden umutlandığını kaydetti.

“Sarıyerli, Sarıyer’de yaşayacak”

Mülkiyete ilişkin soruları cevaplandıran Bayraktar, “Yakında kamuoyuna açıklayacağımız projelerimizi hazırlamadan önce Sarıyerlilere sorduk ve beklentilerini öğrendik. Gördüğümüz en önemli problem mülkiyet meselesi. Bunun birinci adımı olarak İmar Barışı’nın çıkarılması için Ankara’da bakanlık ve partimiz nezdinde girişimlerde bulunduk. Ardından bu yasanın Sarıyer’e uygun hale getirilmesi ve daha fazla insanımızı kapsaması çalışmalarına teknik ve sosyal ekibimizle birlikte imza attık ve başardık. Belediye başkanlığımız süresince en önemli gündem maddemiz de bu olacak. Sarıyerlileri, çok daha güvenli, konforlu ve tüm mülkiyet problemleri çözülmüş olarak yaşatmak için çalışacağız” diye konuştu.

“İnsanı ve parayı adaletle yöneteceğiz”

Hayatı boyunca önem verdiği üç hususa dikkat edeceklerinin altını çizen Bayraktar, “Birincisi insanı doğru anlamamız ve yönetmemiz gerekiyor. Her şeyden önce insanımızın hakkını yedirmemek için dik duracağız. Çetelere, örgütlere karşı eğilmeyeceğiz. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla çalışacağız. İşimizi insan için yapacağız. İnsanımız ne istiyorsa onu yapacağız. İkincisi de Sarıyerlilerin emanet ettiği parayı, belediyenin bütçesini iyi yöneteceğiz. Örgütlere peşkeş çekmeyeceğiz. İsraf etmeyeceğiz. Üçüncüsü de hem insani hem bürokratik ilişkilerimizi iyi yöneteceğiz. Sarıyer’de hangi görüşten olursa olsun bir tane insanımızı dahi dışarda bırakmadan herkese kapımızı açacağız. Herkesin kapısına gideceğiz. Devlet kurumlarıyla ilişkileri sağlıklı zemine oturtacağız” dedi.

“Tüm iskeleler ihya edilecek”

Bayraktar, Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı’nın Çayırbaşı, Kocataş ve Büyükdere Mahallesi sakinlerinin ortak talebi olan Büyükdere İskelesi’ne ilişkin talepleriyle ilgili sorularını da cevapladı. Salih Bayraktar, sorunu bildiğini ve önemli projelerinden birinin de iskelelerle ilgili olduğunu, Rumeli Kavağı’ndan Emirgan’a kadar tüm iskelelerin ihya edileceğini kaydetti.

Demirciköy muhtarına doğum günü sürprizi

Ak Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, ziyaret sırasında Demirciköy Mahallesi Muhtarı Nebahat İmamoğlu’na da diğer muhtarlarla birlikte doğum günü sürprizi yaptı. İmamoğlu, sürpriz kutlamadan dolayı teşekkür etti.