Sarıyer’de imar barışının çıkmasında büyük emekleri olan ve her adımını takip eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, imar barışı hakkındaki son gelişmeleri Bağlar Mevkii İBB Kültür Merkezi’nde gazetemize değerlendirdi.

Kamuoyunda imar barışı olarak bilinen yapı kayıt belgesi başvurularının resmen başladığını belirten Salih Bayraktar, Bağlar Mevkii İBB Kültür Merkezi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan başvuru merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkezde, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Başkan Bayraktar, “Bu yasayla hem İstanbul’un hem de insanların huzurunu sağlamış olduk. Maalesef insanlarımız acaba evimiz ne zaman yıkılacak korkusuyla yaşıyorlardı. Artık öyle bir sorunları kalmayacak” dedi.

“Vatandaşlarımız bu durumdan çok mutlu”

Bayraktar, Sarıyer’deki çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Yasa çıkmadan önce gerekli çalışmalarımızı yapmıştık. Bugün burada hem İBB hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri hazır bir vaziyette hizmet veriyor. Yasanın çıkacağını bildiğimiz için burada bulunan ofisler kanun öncesi oluşturulmuştu. Çalışmalarımızı Sarıyer özelinde gerçekleştirdik. Yasanın komisyona gelişi istisna kapsamındaydı. Sahil şeridinde 5-6 km içeride olan evler var. Bunların da aynı haklardan istifade etmeleri gerektiğini söyledik. Bu isteğimiz de kabul gördü. Bu sayede 9 mahallemizi istisna kapsamından çıkarıp yasaya dahil ettik. Vatandaşlarımız bu durumdan çok mutlu. Bu durumla ilgili sorunu çözmeseydik daha da büyüyerek, içinden çıkılmaz bir hal alacaktı ve iç kargaşaya neden olacaktı.”

“Yasaya girmeyen mahalleler için de çalışıyoruz”

Bayraktar, barış imarının kapsamına değinerek, “Yasaya girmeyen mahalleler ile ilgili girişimimiz devam edecek. Eğer bir yasa çıkıyorsa bundan herkes yararlanmalı diye düşünüyoruz. Bazı mahallelerde belirli alanlar öngörünüm içerisinde yer aldığı için bu durum ortaya çıktı. Yoksa 9 mahalle şanslı diğerleri şanssız diye bir şey söz konusu değil. Bu arada biz diğer yerlerle ilgili çalışma yapacağımızı söyledik, ancak netice ne olur bilemem. Bizler hayal satmıyoruz, doğru ne ise gerçekçi bir şekilde onu ifade ediyoruz. İmar barışıyla ilgili vatandaşa ben söz vermedim. Sadece bu konuyla ilgili çok çalışacağımızı belirtmiştim” ifadelerini kullandı.

“Sarıyerli çalışmalardan memnun”

İmar barışı ile ilgili çalışmaların Sarıyerliler tarafından takdir edildiğini söyleyen Bayraktar, “Sarıyerli komşularımız bu yasadan son derece memnun gözüküyorlar. Allah’a şükür alnımız ak, başımız dik bir şekilde yanlarına gidebiliyoruz. Bizlere karşı büyük teveccüh var ve biz de bu sevgiyi gördükçe çok mutlu oluyoruz. Bu sorunu çözmek bizlere nasip oldu” dedi.