AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar her zaman az konuşup çok iş yapmayı tercih ettiklerini belirterek “İmar Barışı’nda hiç konuşmadan çözüm ürettik. Bir de baktınız ki yasa çıktı, değil mi? İmar Barışı sadece Sarıyer’in değil, Türkiye’nin kanayan yarasıydı.”

Bayraktar, İmar barışı ile dört yıl uğraştık ve bu süre içerisinde de hiçbir zaman bu meseleyi siyasi malzeme olarak da kullanmadık. Ve bu çalışmayı gizli yaptık. Neden gizli yaptık, çünkü mağduriyet üzerinden siyaset yapmak bize yakışmaz. Neden yapacağız ki? Sarıyer’de yaşayan herkes bizim arkadaşımız. Herkes bizim dostumuz. Hepsini ben ailemin bir parçası gibi görüyorum. Aile içinde populist davranırsak güven olmaz. Biz Sarıyer’de önce güveni tesis edeceğiz. Güven problemini ortadan kaldıracağız. Sorunları da hep birlikte çözeceğiz” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN KOLTUK SEVDAMIZ OLMADI”

Tarihi bir fırsat, tarihi bir imkan, inşallah bunu bir avantaja hep birlikte çevireceğiz. Hep birlikte Sarıyer’i yöneteceğiz. Biz Sarıyer’e hizmet etmeye, Sarıyer’i ticaretin, turizmin, kültür-sanat ve sporun merkezi yapmaya talibiz. Kısacası hizmete talibiz. Yoksa makamlara, mevkilere talip değiliz. Makamlara, mevkilere, koltuklara ne katabiliriz bunun peşindeyiz. Hiçbir zaman koltuk sevdamız olmadı, olmayacaktır. Biz birileri gibi koltuk değil, ayakkabı aşındırıyoruz. Hala da ayakkabı aşındırmaya devam edeceğiz. Dört buçuk yıldır ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu zaman sürecinde işime gitmedim, ailemi ihmal ettim, gecemi gündüzüme kattım ve yirmi dört saati kırk sekiz saate nasıl çıkarabilirim, zamanı daha aktif şekilde nasıl kullanabilirim diye düşündüm. Neden bunları yaptık, çünkü Sarıyer’e hizmeti daha önemli gördük.

“HEPİMİZİN GELECEK ENDİŞESİ OLMAYAN BİR SARIYER HAYALİ VAR”

Sarıyer’de gidişatın iyi olmadığını görüyoruz. Hepimizin huzur endişesi olmayan, gelecek endişesi olmayan bir Sarıyer hayali var. Biz bu hayali gerçekleştirmek için bu görevdeyiz. İlçe başkanlığım döneminde yoğun bir süreci geçirdik. Beş seçim, bir darbe girişimini geride bıraktık. Ve bu yoğun süreçte Sarıyer’e güzel hizmetler verdik. Bunları nasıl yaptık? Önce kanaat önderlerini dinledik. Sarıyer’de belediye başkanlığı yapmış, ilçe başkanlığı yapmış, başkan yardımcılığı yapmış herkesi dinledik. Vatandaşı dinledik ve Sarıyer’in sorunlarını masaya yatırdık. Bu sorunlara kayıtsız kalmadık. Bu sorunları nasıl çözebiliriz diye düşündük ve bunun peşine düştük. Bunun gayretinde olduk.

“MAĞDURİYET ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK BİZE YAKIŞMAZ”

İmar Barışı sadece Sarıyer’in değil, Türkiye’nin kanayan yarasıydı. Dört yıl uğraştık ve bu süre içerisinde de hiçbir zaman bu meseleyi siyasi malzeme olarak da kullanmadık. Ve bu çalışmayı gizli yaptık. Neden gizli yaptık, çünkü mağduriyet üzerinden siyaset yapmak bize yakışmaz. Biz mağduriyet üzerinden siyaset yapanları görünce vicdanımız sızlıyordu. Gerçekten bu insanların duygularını, hassasiyetlerini sömürdükleri zaman, adeta aklıyla alay ettikleri zaman gerçekten bunu bir Sarıyerli olarak içime sindiremiyordum, hazmedemiyordum. 

Kaynak: Kent Yaşam