AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Sarıyer’de faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu ve çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşan Bayraktar, Sarıyer’de siyasette bir paradigma değişikliği yapacaklarını ve Sarıyer’de siyasete kalite, nitelik, ahlak, nezaket getireceklerini söyledi.

“Böyle yönetilmekten utanıyorum”

“Böyle yönetilmekten utanıyorum” diyen Bayraktar, “Sarıyer’in adının yolsuzlukla, hırsızlıkla, arsızlıkla anılmasından utanıyorum. Sarıyer bunları hak etmiyor. Bir kardeşiniz olarak bunları ben içime sindiremiyorum, hazmedemiyorum. Bugün ben burada belediye başkan adayıysam burayı daha önemli gördüğüm için” dedi.

“Sarıyer’i uyuşturucudan arındıracağız”

Sarıyer’in bazı mahallelerinin terörle birlikte uyuşturucuyla anıldığını vurgulayan Bayraktar, bu durumun yerel yönetim krizinden kaynakladığını ve gençlere yönelik sosyal projelere önem verilmemesinin sonucu olduğunu belirterek, “İki gün önce 850 kilo uyuşturucu yakalandı operasyonla. 850 kilo Sarıyer’de yakalanıyor. Düşünebiliyor musunuz? Sarıyer’in gençliğini zehirler. Ne anneler bana geliyor. Diyorlar ki oğlum uyuşturucu bağımlısı. Kurtaramıyorum çocuğumu. Bunlar neden oluyor? Arka planı gerçekten çok endişe verici. Bunlara kayıtsız kalmayacağız” diye konuştu.

“Eleştirdikleri yasayı sahipleniyorlar”

 İmar barışıyla mülkiyet probleminin kökünden çözüldüğünü ifade eden Bayraktar, “Yasanın hazırlanması ve çıkması sürecinde bir çok zorluklar ve fedakarlıklarla dolu bir süreç yaşadık. Fakat yasa çıktıktan sonra “Yasa zenginlere çıktı, yalılara çıktı, insanları kandırıyorlar” diyenler şimdi algı operasyonlarıyla kendileri çıkarmış gibi sahipleniyorlar” şeklinde konuştu.

Toplantı soru cevapların ardından sona erdi.