AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Çorumlular Platformu’nun düzenlediği geleneksel geceye katıldı. Çorumlular, etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Geceye katılan vatandaşların oturduğu masaları teker teker dolaşan Salih Bayraktar, davetlilerle selamlaştı, görüş ve önerilerini dinledi. Bayraktar, geceye katılan çocuklarla da yakından ilgilendi ve karne hediyeleri dağıttı.

Bayraktar’dan Çorumlulara teşekkür

Gecede konuşan Bayraktar, “Öncelikle bu güzel mekanda sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bugün ki insan milyarca insanın birikimidir. Biz altı asır cihanda adalet ve hak üzerine hükümranlık etmiş, kimsenin adını, dilini, dinini değiştirmeye zorlamamış bir kültürden gelmekteyiz. Dernek başkanım ve yönetimi gerçekten güzel bir organizasyonla bizleri bir araya getirdi. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarını gerçekten önemsiyorum. İngiltere’de bir kişiye yedi sivil toplum kuruluşu düşüyor. Türkiye’de baktığınız zaman bu sayı tam tersine. Her altı kişiden bir kişi sivil toplum kuruluşuna üye. Tabi bunların bazıları çevreye duyarlı, bazıları sportif faaliyetler yapıyor, bazıları devlet politikalarına katkı sunuyor. Bunlar çok önemli “dedi.

“Güç kişisel çıkar için kullanılırsa dünya zindan olur”

“Bende bir kardeşiniz olarak aynı zamanda Yeşilay Sarıyer Şube Başkanıyım” diyen Bayraktar, “Yeşilay üzerinden çok güzel faaliyetler yapıyoruz. Gençliği yanına almayan, gençliği desteklemeyen ülkelere baktığımızda kısa süre sonra durağanlığa teslim oluyorlar. Gençliği yanına alan, gençliği destekleyen, gençliği önünde yürüten hareketlere baktığımız zaman da; tarihi yürüyüşlerine, büyük devrimlere öncülük ettiklerini görüyoruz. Bizim de bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek adına bir görevimiz var. Bugün AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak huzurunuzdayım. Niçin huzurunuzdayım? Özel hayatınızda çok yardımsever olabilirsiniz, ekonomik durumunuz da yerinde olabilir, ama millete hizmet etmek gibi bazı hayallerinizi gerçekleştiremezsiniz. Siyaset bu fırsatı veriyor size. Şayet bu fırsatı doğru, güzel, faydalı kullanırsanız siyaset çok anlamlıdır, çok değerlidir, çok kıymetlidir. Ama bu gücü sadece kişisel çıkarlarınız için, belli çevreler için kullanırsanız vay halinize. Hem bu dünya hem öbür dünya size zindan olur. Bu nedenle değerli dostlar çıktığımız bu hayırlı yolda sizlerin duasını ve desteğinizi bekliyoruz. Ben bu anlamlı gecede günün anlamına atıfta bulunarak birlik, beraberliğiniz her zaman daim olsun diyor, hepinizi sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Bayraktar’a geceye katılımı ve geceye katkıları nedeniyle plaket takdim edildi.