AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binası arazi tahsisinin, kendi döneminde alındığını belgeyle gösteren Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, karşı belgeyle cevap verdi. Genç’in açıklamalarını yalanlayan AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi 2017 yılı Faaliyet Raporunun oylandığı meclis toplantısında, belediye yeni hizmet binasının arazi tahsisini kendilerinin yaptırdığını söyledi. Bu doğru değil. Biz belgeyle konuşuyoruz. Sarıyer Belediyesi yeni hizmet binasının arazi tahsisi, Yusuf Tülün’ün belediye başkanlığı döneminde alındı” dedi.

“Arazi tahsisi 2008 yılında alınmıştır”

Konuyla ilgili belgeleri Pehlivanoğlu’na gösteren Bayraktar; “Yusuf Tülün, bugünkü yeni hizmet binasının arazi tahsisi için 2005 yılında Maliye Bakanlığına müracaat etmiştir. Milli Emlak’a ait olan arazinin ön tahsisi, Bakanlığın incelemesi sonucu 2007 yılında Sarıyer Belediyesine verilmiştir. 2008’de Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, söz konusu araziye belediye hizmet binası yapılması uygun görülmüştür” ifadelerini kullandı.

“Mülkiyet, Sarıyer’in en önemli meselesi”

Sarıyer gündemini uzun yıllardır meşgul eden mülkiyet sorununu bir an önce çözmek istediklerini belirten Bayraktar, şunları söyledi: “Mülkiyet, Sarıyer’in en önemli meselesidir. 4 yıl önce İlçe Başkanlığı görevine geldiğimde mülkiyet sorununu ele aldım. Çok iyi çalışmalar yaptık. Bu mesele birileri tarafından sadece seçim malzemesi olarak görülüyor. İnsanımızı aldatarak, kandırarak, yalan söyleyerek, duygularını ve hassasiyetlerini sömürerek aklıyla alay edenleri bu toplum hesaba çekecektir.”

“Çalıştay ekipleri kurduk”

Mülkiyet sorununu hiçbir dönem seçim malzemesi yapmadıklarının altını çizen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Biz büyük bir sorumluluk üstlenerek, mülkiyet meselesini nasıl çözebiliriz anlayışıyla çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda birtakım başlıklar altında topladığımız çalışmaları daha planlı yürütebilmek için koordinasyon merkezi kurduk ve çalıştay ekipleri oluşturduk. En kısa zamanda çalışmaya başlayacak olan bu ekipler, Sarıyerli vatandaşlarımızın hak sahipliğini yasal hale getirmek için faaliyet gösterecekler” diye konuştu.

“Bakanımızla sık sık bir araya geliyoruz”

Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile mülkiyet sorununun çözümü noktasında sık sık bir araya geldiklerini belirterek, “Bakanımız, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 2018 mayıs sonunda yürürlükten kalkacak 2981 sayılı yasanın 3 yıl daha uzatılacağı müjdesini verdi. Bakanımızı bu konuda bilgilendiren, yasanın yürürlüğünün uzatılmasını sağlayan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığıdır. Bizler 2015 yılında da 2981 sayılı yasanın yürürlüğünün uzatılmasına vesile olmuştuk” dedi.

“Çözüm odaklı çalışmalar içerisindeyiz”

Hiçbir zaman seçim odaklı çalışma içerisinde olmadıklarını dile getiren Salih Bayraktar, şöyle devam etti: “Yerel veya genel seçim öncesi seçim sonrası diye bir anlayışta olmadık. Bizler yapmamız gerekeni seçim öncesi de seçim sonrası da yaptık, yapıyoruz. Daima çözüm odaklı çalışmalar içerisinde olduk. AK Parti İlçe Başkanlığı olarak en nitelikli yönetim kadrosunu oluşturmuş bulunmaktayız. Yönetimimizdeki arkadaşlarımız özel seçilmiş, her biri çok değerli insanlardır. Bu ekiple çalıştığım için büyük mutluluk duyuyorum. Yönetim kadromuzun Sarıyer için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.”

“Derdimiz Sarıyer’in tamamını kucaklamak”

AK Parti’nin bir halk hareketi olduğuna vurgu yapan Sarıyer İlçe Başkanı Bayraktar, “Dolayısıyla bizim hareketimiz, sadece bir siyasi parti hareketi değildir. Derdimiz Sarıyer’in tamamını kucaklamaktır. Sarıyer’i ayrıştırmak değil kaynaştırmak, Sarıyer’e kaybettirmek değil kazandırmaktır. Derdimiz Sarıyer’i sadece İstanbul’un değil dünyanın en önemli ilçelerinden biri yapmaktır. Biz makam mevki için siyaset yapmıyoruz. Sarıyer ve Türkiye sevdasıyla hareket ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Özel Haber: Levent Pehlivanoğlu