İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyesi olan belediye başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Boğazı çevresinde bulunan belediyelerin oluşturduğu İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’ne üye başkanları ağırladı. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

bld  2“BELEDİYELERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARI ORTAK"

Oluşturulan birliğin ortak bir platform olduğunu belirten Ahmet Misbah Demircan, “Sonuçta biz hepimiz belediyeleriz ve belediyelerin sorunları, çözüm arayışları da hep ortak. Ama bizi diğerlerinden farklı tutan hepimizin boğaza kıyısı var ve aynı zamanda denize kıyımız var” dedi.

Toplantının ve birliğin amacına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demircan, "Bu bir platform ve gündemimizde her konuya ilişkin mimardan kültür sanata, restorasyondan sosyal yardıma kadar her şey bizim ortak kültürümüz, ortak ihtiyaçlarımız. Onlarla ayda bir buluşuyoruz değerlendirmelerde bulunuyoruz. Güzel bir sinerji var herkes çok mutlu. Bazen bazı başkanlarımız bazı üyelerimiz katılamıyor. Her toplantıdan ayrılışımızda ikinci toplantının randevusunu vererek ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı. Bir çok konuda bilgi alışverişinde bulunan üye başkanlar, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin yeni kurulacak internet sitesinin tasarımına da birlikte karar verdi.

GÜZEL İŞ YAPMIŞSINIZ

Konuk belediye başkanları da restore edilerek hizmete giren Beyoğlu Belediye Başkanlık Binası’nı çok beğendiklerini belirterek, tarihi eserlerin değere dönüşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Toplantı sonrası başkanlar, Okmeydanı Projesi’nin animasyon filmini seyretti ve günün anısına fotoğraf çektirdi.