Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’e dair tüm konuları, önemli gelişmeleri ve hayata geçirdikleri hizmetleri, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

Sarıyer halkının oylarıyla 2009 Yerel Seçimleriyle göreve gelen ve 2014 Yerel Seçimleri’nde bir kez daha halkın takdirini kazanarak hizmetlerini başarıyla sürdüren Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’e dair tüm konuları, hizmetlerini ve projelerini Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.
“TOPLUM OLARAK BİRLİĞİN SAĞLANMASI GEREKİYOR”

“Sarıyer için canla başla çalışıp, ilçeyi daha güzel şekillendirmenin gayesindeyiz” diyen Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçedeki birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Amacımız, Sarıyer’i yaşamdaki her alanı kullanılabilir ve sistemli hale getirmektir. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun bulunduğu coğrafyada toplum olarak birliğin sağlanması gerekmektedir. Yerel yönetici olarak çalışma arkadaşlarımızla beraber bunun çabası içindeyiz” ifadelerini kullandı.
“PROJEDE İMZAMIN OLMASI BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR”     

Sarıyer’e kazandırılan yeni belediye hizmet binası ve Yaşar Kemal Kültür Merkezinin yapım aşamasından bahseden Başkan Genç, “Burada ilk olarak bizler için olayın sosyolojik boyutu önemliydi. Bugün baktığımızda Yaşar Kemal Kültü Merkezi sadece nikah salonu değil, aynı anda birçok etkinliğin yapıldığı bir yer. Ayrıca çok iyi sonuçlar aldığımız ve bizim için de büyük öneme sahip Sarıyer Akademi var. İlerleyen süreçte de bir takım yenlikler olacak. Bunları yapmayı planlarken amacımız belediyenin yeni binalara sahip olması değildi. Tek düşüncemiz topluma bir şeyler kazandırmaktı. İnsanlarımız buraya geldiklerinde aldıkları hizmetle mutlu olduğu zaman, doğru işler yapmış olduğumuz görüyoruz” dedi.
“BELEDİYE HİZMET BİNAMIZI YAPARKEN KİMSE BİZE İNANMADI”

Başkan Genç, projelerini hayata geçirme yolunda çok badireler atlattıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Yaşar Kemal Kültür Merkezini yapacağımızı ilk söylediğimizde millet bize güldü. Hatta bizle alay edenler oldu. Projelerimizin plan aşamasında yardım edeceğini söyleyen, bize destek verecek olan kurumlar, iş yapım aşamasına geldiğinde geri çekildiler. Onun dışında buraların ruhsatını alırken de büyük zorluklar yaşadık. Onu aştık derken, inşaatımızın daha temelinde müfettiş incelemesi yaptılar. Yine de bütün zorluklara rağmen çok şükür hedefimize ulaştık. Yapım aşamasını kimsenin burnu dahi kanamadan tamamladık. İşlevselliği ve enerji dönüşümü anlamında dünya çapında bir belediye hizmet binası yaptık. Projemiz yakın zamanda bununla ilgili uluslararası düzeyde ödül ve sertifika da alacak. Tabi binalarımızın kazanımlarını ilerleyen süreçte hep birlikte fazlasıyla göreceğiz. Bu kadar önemli projeleri Sarıyer halkının hizmetine açmış olmak ve bu işlerde belediye başkanı ve inşaat mühendisi olarak imzamın olması benim için büyük bir gurur kaynağıdır. Ayrıca yapım aşamasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
“DOWN CAFE AÇACAĞIZ”

Sarıyer Belediyesi hizmet binasısın çok amaçlı kullanılacağının altını çizen Şükrü Genç, “Belediye binamız içinde kısa bir zaman sonra Down Cafe açacağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Down sendromlu vatandaşlarımızı da toplumu kazandırmak için bir şeyler yapmak istiyoruz. Belediye olarak her insanımıza dokunup, onların yanında olmaya çalışıyoruz.  Sosyal projelerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Daha birçok çalışmamız olacak” diye konuştu.
“EKONOMİK ANLAMDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Belediyenin ekonomik durumu ve gelir kaynaklarını artırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Başkan Şükrü Genç, “2009’da görevi devraldığımız da belediye resmen borç batağındaydı. İcracılar kapıda bekliyor, ‘belediye bir yere para yatırsın da hemen el koyalım’ diye duruyorlardı. Bugün çok şükür o günler geride kaldı ve o borçlar söz konusu değil. Şuan da belediyemizin yalnızca SGK’ya ve vergi dairesine borcu bulunmaktadır. Gelecek planlarımız arasında belediyemize gelir kazandırmak için yeni projelerimiz var. Artık termik enerji yerine, güneş panelleri kurarak dışarıdan enerji almadan kendi enerjimizi üretmemizi sağlayacak tesisler kurmak istiyoruz. Ülkemiz, güneş enerjisinden çok daha fazla yararlanabilecek potansiyele sahip. Bizler de yapacağımız projelerle, bundan en iyi şekilde faydalanmayı ve belediyemize gelir kaynağı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
“ESKİ BİNALARIMIZ İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELERİMİZ VAR”

Başkan Genç, belediyenin eski binalarının kullanım durumu hakkında ise şu bilgileri verdi: “Sarıyer Belediyesi’nin Gelir Müdürlüğü eski binasını el sanatları kurslarında kullanılmak üzere vermeyi planlıyoruz. Eski İmar Müdürlüğü binamız için SGK ile görüşüyorduk. Anlaşmaya varacağımız aşamada birden görüşmeler durdu. Burada belediyeye karşı bir engelleme olduğunu düşünüyorum. Eğer biz o binayı SGK’ya verirsek belediyemizin o kuruma olan borcunun büyük bir kısmı silinecek. O nedenle bazı kişilerin, bunun önünü kesmeye çalıştığına inanıyorum.”
“BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMA ÇABASI İÇERİSİNDEYİM”

Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunun altını çizen Şükrü Genç, “İlçemizde birlik, beraberlik ve yaşanılabilir alanların olması için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda adeta işgal altında olan Maslak, şimdilerde daha ferah ve daha modern bir konumda. Amacımız, yaşamın her alanı kullanılabilir ve sistemli bir Sarıyer oluşturmaktır. Birlik ve beraberliği isteyen halkımız da siyasi düşüncesi ne olursa olsun bulunduğu coğrafyada toplum olarak birliği sağlaması gerekmektedir. Ben de yerel yönetici olarak bunun çabası içindeyim esas olan buna devam etmektir” diye konuştu.
“ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sarıyer sakinlerinin de istek ve şikayetlerini büyük bir önemle dikkate aldıklarını belirten Genç, “Mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerde vatandaşı dinleyip onlardan aldığımız bilgileri ilgili birimlerle paylaşıyoruz. Herkesin sorun ve derdine ortak olmaya, hızlı bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bunun yanında belediye olarak vatandaşlarımızın düğün, dernek, askerlik ve cenaze gibi etkinliklerine de katılıyoruz. Elimizden geldiği kadar destek olmaya, kolaylık sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“SARIYER’DEKİ BÜTÜN OKULLARDA YENİLEME YAPIYORUZ”

Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçedeki bütün okullarda tadilat çalışması yaptıklarını anlatarak şunları söyledi: “Eğitim bizim için olmazsa olmazdır. Okullarımızın binaları eski olduğu için bir takım sıkıntılar var. Belediye olarak okullarımızı tek tek dolaşarak eksikleri tespit edip gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca açmış olduğumuz SAGEM, SARFİT, Sarıyer Akademi gibi kurumlarımız ile eğitime daha fazla katkı yapmak istiyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların iyi bir şekilde eğitim alması gerekir.”
“GELENEĞİN YÜZLERİ GURURUMUZ OLDU”

Polonya’da katıldığı yarışmada tarihi başarıya imza atarak birici olan, Sarıyer Belediyesi Gösteri Sanatlar Topluluğu konusuna da değinen Başkan Genç, “Gençlerimiz, bu başarılarıyla bizleri gerçekten çok gururlandırdı. Türk toplumunun doğru tanıtılması için bunlar çok önemli. Sarıyer Belediyesi olarak, ülkemizi ve Sarıyer’i tanıtmak için daha birçok çalışmamız var. Almanya, Macaristan gibi farklı ülkelerle yaptığımız ortak projelerle de kültürümüzün tanıtımına katkı sağlayacak birçok çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“TURİZM ALANLARIMIZ NE YAZIK Kİ BİZİM DENETİMİMİZDE DEĞİL”

Sarıyer’de ki turizm alanlarının durumuna açıklık getiren Şükrü Genç, “Coğrafi ve kültürel olmak üzere tarihi yapıların hiçbiri belediye kontrolünde değil. Bundan dolayı da tarihi yapılar çoğu zaman çöp yuvasına dönüyor. Ancak bizler belediye olarak yine de gidip buraları temizleyip destek oluyoruz. Buralar Sarıyer’in sembolü olan değerli yerler. Yaz aylarında ilçemizi bu nedenle haftada yaklaşık 50 bin kişi ziyaret ediyor” dedi.
 “SAHİLDEN UMUDU KESTİK, YENİ YER ARIYORUZ”

Balıkçılık için çalışmalarının olduğunu belirten Genç, “Bir balık satış merkezi yapmayı planlıyoruz. Merkeze uygun alan arayışları içindeyiz. Sahilde istediğimiz çalışmaları yapamadık. Bu projemizi de birilerinin engellediğini düşünüyorum. Biz yine de uygun bir yer belirleyip Sarıyer’e yakışır güzel, büyük bir balıkçı çarşısı yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 “ULUSLARARASI BALIKÇILIK ÇALIŞTAYI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Sarıyer’in ev sahipliğinde Uluslararası Balıkçılık Çalıştayı düzenleneceği bilgisini veren Başkan Genç, şöyle devam etti: “Balkan ve Avrupa ülkeleri ile Türkiye’nin dört bir yanından katılım olacağı önemli bir çalıştay hazırlığı içindeyiz. Balıkçıların geleceği açısından ciddi bir program olacak. Sizlerin aracılığıyla açıklamış olalım.”
“SARIYER’DE KAPALI SPOR SALONUNUN OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİKTİR”

Spora ve gençlere çok önem verdiğini belirten Genç, “Sarıyer’in en temel sorunlarından biri de, genç nüfuslu bir ilçe olmasına rağmen kapalı spor salonun bulunmaması. Bunu gerçekleştirmek için mücadele veriyoruz. Bizler gençlerimiz için spor alanları kurmalıyız. Böylece onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş oluruz. Belediye olarak bizim yapım için çok fazla arazimizin olmaması sıkıntı yaratıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, elinde bulundurduğu arazileri ise maalesef bize kullandırmıyor. Bir diğer sıkıntı ise Ferahevler’de bulunan Metin Oktay Tesisi… Biz bu kapalı spor salonunu kullanamıyoruz. Bu sorunları hızlı bir şekilde çözerek, spora daha çok katkı sağlayıp sağlıklı gençler yetiştirmeliyiz. Bu olumsuzluklara rağmen yine de spor için çalışmalarımız oluyor. Yaz spor okullarımız da 3 binden fazla kayıtlı öğrencimiz var. Projelerimizin arasında olan ve yakın zamanda yapacağımız kapalı spor salonlarında, kışın da çocuklarımıza spor yaptırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 “SARIYER SPOR KULUBÜ’NE DAHA ÇOK DESTEK OLMALIYIZ”

“Sarıyer benim içimde bir sevda” diyen Başkan Genç, ilçenin büyük değeri olan Sarıyer Spor Kulübü ile ilgili şunları kaydetti: “Spor tarihinde büyük başarılar kazanan ve önemli bir geçmişi olan Sarıyer Spor Kulübü’nün hak ettiği yerde olamaması beni derinden üzüyor. Sarıyer maalesef geçtiğimiz sezonlarda istenilen başarıyı yakalayamadı. Bunun sebebini de çalışmaların sistematik bir şekilde yürütülmemesine ve hocaya verilen değerin yeterli olmamasına bağlıyorum. Kulübümüzü daha iyi seviyeye çıkarmak için hepimiz, daha çok destek verilmeliyiz. Alt yapıyı iyileştirmeliyiz. Ancak bu şekilde Sarıyer’in başarı sağlaması mümkün olabilir. Takımların başarılı olması ve devamlılığının sağlanması için alt yapı çok önemlidir.”
“SPOR BAKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Sarıyer için spor alanında yatırım beklentisi içinde olduklarını dile getiren Başkan Şükrü Genç, sözlerine şöyle son verdi: “Geçtiğimiz ay Kabineye yeni seçilen Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın iyi bir Sarıyer’li olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Sarıyer’e sportif anlamda yatırımların artırılmasını bekliyoruz.”