Kısa bir süre açıklama yaparak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i Haziran ayının ilk Meclis oturumuna davet eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun sert konuştu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’un geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i, Sarıyer Belediye Meclisinde Sarıyer’in mülkiyet meselesini konuşmaya davet etmesi üzerine gözler 6. Haziran Pazartesi yapılan Haziran ayı 1. oturumuna çevrilmişti.

Meclis üyelerinden çağrı!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çağrıya rağmen meclis oturumuna katılmadı. AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu, konunun çözümüne dair yapılması gerekenleri açıklarken, Sarıyer Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Coşkun da İBB’yi konunun çözümüne dair çalışmalar yapmaya çağırdı.

“Konunun birinci dereceden muhatabı Şükrü Genç yine yok”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun yaptığı açıklamada, “Meclis üyelerimiz tam kadro mecliste; konu ile ilgili canı yanan ve kendisine talep edilen hakkının peşinde olan vatandaş ve mahalleler birliği mecliste; ama konunun birinci dereceden muhatabı Şükrü Genç yine yok! Konuyu sürekli kapılar ardına konuşan Şükrü Genç’i canı yanan, hakkının peşinde koşan vatandaşlarla yüzleşmek üzere meclise davet etmiştik. Eğer bilmediği konular varsa, Sarıyerli vatandaşların menfaatleri doğrultusunda siyaset üstü bir bakışla kendisine mecliste teknik konularda destek verecek olan Sarıyer Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımız da, mahalleler birliği de, diğer vatandaşlarımız da Meclisteydi. Ama belediye başkanımız yoktu. Konuya hakim olan meclis üyelerimizden mi kaçtı, her türlü teknik yol gösterilmesine rağmen tapuları verilmeyen vatandaştan mı kaçtı bilemeyiz ama tüm davetlerimize rağmen vatandaşla da, vatandaşın oy vererek belediye meclisine temsil yetkisi verdiği meclis üyelerimizle de yüzleşemedi. Artık vatandaşın gözünün içine baka baka gayet aşikar olan bu durumu vatandaşın takdirine sevk ediyorum” ifadelerini kullandı.