AK Parti grubu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarındaki vatandaşların tapularını, emlak beyanı üzerinden vereceğini ifade etmesinin ardından İBB’ye yetki verdi.

ŞİMDİ GÖZLER TAPU VERİLMESİ KONUSUNDA İBB VE SARIYER BELEDİYESİ’NDE!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarındaki hak sahiplerine tapunun emlak rayici üzerinden vereceğini ifade etmesi üzerine, tapu sorununun çözümü için adım atıldı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, açıklamasında “Vatandaşın mağdur olmaması için başından beri olmasını istediğimiz emlak rayiç bedeli üzerinden satış yapılması konusunda baskılarımız sonuç verdi. Ayrıca sadece üzerinde binası olan hak sahiplerine satış yapılabilmesi ve 3. kişilere satış yapılamaması şartımız da vatandaşımız için öne sürdüğümüz diğer bir şarttı. Şimdi bu iki şarta uygun hareket edilmesi koşuluyla yetki verdiğimiz İBB’nin en kısa zamanda vatandaşın tapularını verecek şekilde çalışıp çalışmadığını takip edeceğiz” dedi.

BAŞKAN KURŞUN’DAN TEŞEKKÜR

Açıklamalarının sonunda Sarıyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin tapu verme konusunu da artık bir bahanesi kalmadığını ifade eden Halil İbrahim Kurşun, “artık hiçbir bahaneleri kalmadı, umalım ki söz verdikleri şekilde emlak rayici üzerinden ve 3. kişilere satılamaz şartına bağlı kalarak vatandaşların tapularını verirler artık” dedi ve başından beri tapu meselesine harcadıkları mesai ve emekten dolayı başta Hüseyin Coşgun ve Saim Kadıoğlu olmak üzere tüm belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Öte yandan Pınar ve Rumeli Hisarı mahallesinde vatandaşa tapu verilmeden, mağduriyetler olup olmadığı süreç içinde netleşmeden, diğer hiç bir mahallenin İBB meclis gündemine gelmeyeceği hususunda tüm meclis grupları ile STK’lar anlaşmaya vardı.