İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Fethiye’de, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç memleketi Şebinkarahisar’da tatil yaparken, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, grev yapan belediye işçilerini ziyaret etti.

Bayram ziyaretlerine, Sarıyer Belediyesi önünde grev yapan işçilerle devam eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, işçiler adına grev açıklaması yapan DİSK Genel-İş Avrupa Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan’dan grev hakkında bilgi aldı. Grevi işçiler başlatır, kurumlar bitir diyen Pehlivan bayram öncesinde bu işi bitirmek adına adım atmayan Sarıyer Belediyesi’ne sitemde bulunarak, “İstanbul büyükşehir belediye başkanı Fethiye’de, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç memleketinde tatil yaparken, emekçi kardeşlerimiz günlerdir burada hak peşindeler. Bayram öncesi bu konuda bir adım atılsaydı, bizim emekçi kardeşlerimiz de bayram yapabilecekti” dedi.

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan açıklamalardaki rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Pehlivan, “Bir işçinin kendilerine 27 Bin lira maliyeti olduğunu söylüyorlar. İşte işçiler, işte bordrolar. Bu ifade asla doğru değil. Devletimizin bize sağladığı hakkımızı almadan grev sona ermeyecek ve giderek büyüyecek” dedi.

Daha sonra açıklama yapan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, “AK Partili Belediye Meclis Üyelerimiz defalarca önerge verip mecliste gündeme getirdikleri özel kalem giderleri meselesi burada bir kere daha karşımıza çıkmaktadır. Özel kalem giderlerinin bu kadar yüksek olduğu başka bir belediye yok. Sarıyer Belediyesi özel kalem bütçesi, yatırım bütçesinin, fen işleri bütçesinin, işçi maaşlarının ve bunun gibi pek çok ana harcama kalemlerinin üzerindedir. Sayın başkan kimlere danışmanlık ücreti verdiğini ve danışmanlara ne kadar ücret verdiğini açıklasın! Kimlerin altına makam aracı çekmiş bunu açıklasın. Yeni A8 hayalleri kuracağına işçilerinin alın terinin hakkını versin.” dedi.